El Sopar Solidari de PortAventura recapta 85.302 euros

Hi van assistir 1.200 persones

Per . Actualitzat el

Un any més, el Sopar Solidari de la Fundació PortAventura ha estat un èxit de convocatòria. L’esdeveniment, celebrat ahir al Centre de Convencions de PortAventura, va reunir 1.200 comensals entre particulars sensibilitzats per les diverses causes, empreses de tots els sectors, entitats públiques i ajuntaments i representants d’entitats benèfiques i socials.

La 6a edició del sopar solidari ha aconseguit recaptar 85.302 euros arribant així a superar la xifra de l’any passat (82.000 €). L’esmentada quantitat, com en les edicions anteriors, es va obtenir mitjançant la subscripció al sopar i el sorteig de regals durant la mateixa. A més en aquesta ocasió es va repartir un mural de xocolata solidari realitzat pel prestigiós pastisser Christian Escribà. La recaptació íntegra anirà destinada a impulsar els treballs en el camp de la millora de la qualitat de vida de nens i adolescents amb paràlisi cerebral, discapacitat intel·lectual o en situació de pobresa alimentària i nutricional.

En aquest sentit, la totalitat de l’import s’ha destinat a tres organitzacions territorials que sobresurten pels seus treballs en aquest camp: l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona – La Muntanyeta, l’entitat Taller Baix Camp i el Projecte “Alimentant somriures” de la Fundació Formació i Treball. Al final de l’acte es va fer entrega de la recaptació, que es va repartir a parts iguals entre les tres associacions amb 28.434 euros cadascuna.

Segons el president de la Fundació PortAventura Ramon Marsal “és un orgull per a nosaltres organitzar iniciatives d’aquest tipus i que rebin una resposta tan positiva. El sopar solidari de la Fundació PortAventura es consolida, any rere any, com el sopar solidari amb major participació de la província de Tarragona. Aquest any hem volgut reconèixer especialment els esforços de tres entitats del nostre àmbit territorial que realitzen una important tasca per millorar i facilitar la vida de persones que presenten alguna discapacitat o en risc d’exclusió social “.

Des de 2011, la Fundació PortAventura ajuda a diferents col·lectius desfavorits mitjançant la dotació de recursos i el suport per desenvolupar diferents programes solidaris, com jornades d’accessibilitat a l’oci, esdeveniments de sensibilització a la societat, i campanyes de recaptació de fons, amb l’objectiu de continuar la tasca de sensibilització social sobre cadascun dels seus àmbits d’actuació.

Els projectes seleccionats

L’activitat de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona – La Muntanyeta se centra en l’atenció a nens afectats de paràlisi cerebral. La Fundació PortAventura participarà en l’equipament d’una sala d’TheraSuit, un tractament amb un vestit ortopèdic homologat a Estats Units i creat per uns pares fisioterapeutes per a la seva filla amb paràlisi cerebral. Actualment, les famílies catalanes han de traslladar-se a altres parts d’Espanya per fer aquest tractament i es vol aconseguir que aquest sigui una realitat en les instal·lacions de La Muntanyeta a Bonavista i convertir-se en el primer centre de Catalunya en posseir un.

Fundació PortAventura donarà suport al projecte “Alimentant Somriures” de la Fundació Formació i Treball, a través del qual es presta ajuda per a pal·liar la situació de pobresa alimentària i nutricional que sofreixen part dels nens i adolescents en risc d’exclusió social, que durant el curs tenen beques menjador a Tarragona, però que no disposen d’aquesta possibilitat durant l’estiu o altres períodes de vacances. Així mateix, la intenció és aprofitar el mateix espai per a classes de reforç i suport socioeducatiu mitjançant voluntaris que faran de mentors.

Finalment, la contribució de la Fundació PortAventura a l’entitat Taller Baix Camp en la millora de les instal·lacions de la seva nova seu a Reus. Des d’aquest centre, 24 persones han de prestar suport extens i personalitzat a persones amb discapacitat intel·lectual severa, així com assistència a les seves famílies per continuar millorant la seva qualitat de vida.