Un brot de legionel·losi a un hotel de Salou provoca una mort i diverses afectacions

Des del consistori s’insisteix que es tracta d’un cas aïllat i recorden que l’establiment, l’hotel Jaume I, va tancar el passat 2 d’octubre amb la fi de la temporada turística

Per . Actualitzat el

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) investiga l’origen d’un brot de legionel·losi a Salou, que ha afectat 7 persones, una de les quals va morir. Els afectats són 5 homes i 2 dones, d’entre 50 i 82 anys i procedents de diferents territoris de l’Estat i de països de la Unió Europea, que havien estat allotjats a un hotel de Salou durant el mes de setembre. En aquests moments, una persona ja ha rebut l’alta mèdica i 4 pacients continuen ingressats en les seves àrees de residència. Es desconeix l’evolució de l’últim cas notificat.

Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya no es descarta que puguin aparèixer més afectats durant els propers dies atès que el període d’incubació de la malaltia és de 14 dies com a màxim.

Els 7 casos s’han notificat a la Subdirecció de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública per la Xarxa europea de Vigilància de Legionel·losi associada a viatges (ELDSNet) i per la Unitat de Vigilància de Catalunya Central entre els dies 28 de setembre i 6 d’octubre. Els afectats van estar allotjats a l’Hotel Jaume I, que està tancat des del dia 2 d’octubre.

Tant la investigació epidemiològica com la investigació ambiental es van iniciar en el moment de la declaració del brot amb la corresponent recollida de mostres per a la pràctica de les analítiques. La persona morta és una home de 50 anys i natural de Madrid.

La posició de l’Ajuntament de Salou

Respecte del brot de legionel·losi detectat a les instal·lacions de hotel Jaume I de Salou des de l’Ajuntament s’ha volgut manifestar el profund pesar per la mort d’una persona, així com desitjar la prompta recuperació de la resta de persones que s’han vist afectades.

Els afectats són 5 homes i 2 dones, d’entre 50 i 82 anys i procedents de diferents territoris de l’Estat i de països de la Unió Europea. Des de l’Ajuntament s’estarà pendent de l’evolució de cas així com dels resultats de la investigació de les autoritats competents en matèria sanitària que s’han posat en coneixement de la màxima autoritat municipal.

Així mateix, des de l’Ajuntament de Salou es vol destacar que es tracta d’un cas totalment aïllat en un únic establiment, el qual va tancar per fi de temporada el passat 2 d’octubre; malgrat tot des de les institucions municipals ens preocuparem per com es desenvolupa i esperem les conclusions a les que puguin arribar des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.