El tarragoní Víctor Benjumea, millor actor de curtmetratge als Premis Oriana

Ha estat guardonat per la seva interpretació al film ‘Abatido’

Per . Actualitzat el

L’actor tarragoní Víctor Benjumea ha rebut el premi a millor actor de curtmetratge en el Festival Internacional de cinema Premis Oriana de Sant Andreu de la Barca. Ho ha fet per la seva interpretació a ‘Abatido’, el curt d’Ariadna Monleón.

Al certamen hi han participat uns 700 curtmetratges d’arreu del món entre els quals s’han triat 13 finalistes. El film protagonitzat per Benjumea no va guanyar, ja que el premi a millor curtmetratge va anar a parar a mans de la cinta Una cuestión de etiqueta.

Amb aquest premi, l’actor tarragoní ja acumula dos guardons a millor actor. L’anterior va ser pel seu paper al curtmetratge El Calipo, de Fran Menchón, qui també és l’autor del guió d’Abatido.

Benjumea està fent el salt als films de llarga durada amb més d’un projecte a l’agenda. El més imminent és la gravació de la pel·lícula  Cunas de piel y roca, de Berto Compañó. Una pel·lícula que ens parla de «la fortalesa dels cordons umbilicals, del vincle incessant que mantenim amb els nostres semblants», segons el seu director, i que es començarà a rodar el gener vinent.