Fem set anys estrenant nou format

El nou diari aposta per la qualitat periodística i l’impacte visual

Per . Actualitzat el

instruccionsok

El setmanari Notíciestgn celebra el seu setè aniversari i ho fa presentant un canvi de format que diferenciarà la capçalera de la resta de publicacions de premsa escrita que hi ha al territori. Teniu, doncs, a les mans el primer exemplar de Notíciestgn en mida llençol, un format innovador a Tarragona però molt utilitzat entre els diaris més prestigiosos del món anglosaxó. L’aposta de Notíciestgn és la diferenciació amb la resta de productes del territori i destaca, sobretot, per les possibilitats que aporta quant al tractament dels continguts periodístics, els reportatges fotogràfics i els espais publicitaris. Es tracta d’una iniciativa arriscada, ja que la tendència dels últims anys en la majoria d’editorials és anar reduint la mida de les seves publicacions, però a Notíciestgn es vol aprofundir en la cura per l’estètica i el disseny i, sobretot, en el periodisme de qualitat i reflexiu que ha d’acompanyar una publicació de periodicitat setmanal.

Bons articles, bones fotografies i bons anuncis

Notíciestgn no està descobrint res de nou amb el canvi de format, però sí que es nodreix del suport necessari per fer evolucionar els seus continguts després de set anys de presència als carrers i places de la gran majoria de municipis del Tarragonès i el Baix Penedès. Periodísticament, Notíciestgn vol fer una aposta decidida pels articles en profunditat, reflexius, entretinguts i aliens a la voràgine informativa del dia a dia que ens envaeix a través d’infinitat de canals de comunicació marcats per la immediatesa.  Per això Notíciestgn, un setmanari que difícilment pot competir amb la resta quant a rapidesa,  vol apostar per una publicació reflexiva, generadora d’opinió, atemporal i molt cuidada estèticament. Els reportatges profunds sobre temes d’actualitat i les millors imatges seran protagonistes cada setmana, amb especial èmfasi en temes d’interès general com són la salut, l’associacionisme, l’economia i el món empresarial, el turisme, la cultura i l’oci, entre altres.

Un paper destacat tindran els publireportatges i els espais publicitaris que, amb el nou format llençol, gaudiran d’un tracte equiparable al de qualsevol notícia rellevant. En aquest aspecte, l’aposta de Notíciestgn és obrir el setmanari i les seves espectaculars pàgines a aquells clients que vulguin anar més enllà del tradicional anunci de premsa escrita. El nou format de Notíciestgn permet posicionar els espais publicitaris en llocs preferencials i, per les seves dimensions, les possibilitats gràfiques i de disseny són molt més àmplies.

Neix aquí, als set anys, la segona etapa de Notíciestgn. Confiem que en puguem gaudir plegats amb els nostres més de 120.000 lectors i lectores setmanals (darrera onada de l’EGM).

Un mitjà més gran

El nou Notíciestgn no vol quedar-se al carrer, sinó que pretén arribar a les cases i quedar-s’hi per ser llegit amb calma. Tant pel contingut com pel continent, aquest diari de gran format vol ser com la barra de pa que, sota el braç o a la bossa, fa cap al vostre domicili on és compartit en família.

El Notíciestgn que teniu a les mans està pensat per ser compartit i llegit tranquil·lament però, alhora, vol ser cridaner gràcies a les seves grans fotografies i al seu acurat disseny. Té un format més gran, no només físic, sinó per les nombroses possibilitats que dóna als periodistes, als fotoperiodistes, als col·laboradors i als anunciants. La informació escrita i visual gaudeix de més espai sense necessitat d’haver de passar pàgina gràcies a la nova maquetació i, tot això, sense perdre comoditat. Perquè, lectors, no tingueu por de doblegar-lo i tornar-lo a doblegar fins que el diari assoleixi la mida que us sigui més còmoda. Nosaltres ja ho hem estructurat tot de manera que pugueu llegir-lo com si tinguéssiu una tauleta a les mans.

Posem sobre la taula un nou diari perquè jugueu amb ell de la mateixa manera que ho hem començat a fer nosaltres durant aquests mesos previs. Potser els primers dies us desconcertarà, però us garantim que no trigareu gaire a fer-vos-el vostre. De la mateixa manera que, des de la redacció, esperem sorprendre-us amb propostes que encara ni imaginem però que a partir d’avui ja tenen el laboratori idoni per fer-se realitat: més de 700 centímetres d’amplada que poden acollir des d’una extensa notícia a un gran pòster.

El format, però, és només el terreny de joc. Ara, cal omplir-lo de continguts propis que ens diferenciïn de la resta de mitjans. Un repte que entomem gustosos però del qual també us volem fer partícips. Des dels opinadors als anunciants. Vosaltres, col·laboradors i lectors que vulgueu participar, sou part de l’equip que pot fer d’aquest producte quelcom que valgui la pena endur-se a casa, llegir i compartir.

Sí, compartir. Aquest diari mida llençol, més enllà d’aquesta primera edició especial, estarà format per quadernets separats que faran possible fer continguts específics monogràfics i permetran distingir i compartir les diferents seccions del setmanari.