Les Jornades Patrimoni visiten la Granja del Codony

L’activitat permetrà als assistents conèixer tots els detalls d’aquest antic centre productiu dels monjos cistercencs

Per . Actualitzat el

Tot és a punt per a que els habitants del Morell puguin descobrir, aquest proper dissabte a partir de les 11 hores, tots els detalls, anècdotes i curiositats de la vida a l’antiga Granja del Codony, un dels espais més destacats del municipi morellenc.

Aquesta iniciativa, promoguda per l’Ajuntament i emmarcada en les denominades com a Jornades Patrimoni, ofereix una visita guiada a la Granja del Codony, també coneguda com Granja dels Frares. Es tracta d’un antic centre productiu dels monjos cistercencs de Santes Creus, fundat el segle XII, i que va estar habitat fins ben entrat el segle XX.

Entre ambdós períodes, són molts els fets històrics, les anècdotes i els moments destacats que va viure aquest espai, que pertany al terme municipal del Morell des del 1844, a petició dels propis habitants de la Granja.

Els interessats a descobrir tota la història de la Granja dels Frares o del Codony, poden formalitzar la seva inscripció fins divendres al Centre Cultural del Morell, de 17 a 21 hores, si bé l’organització recorda que les places són limitades, per la qual cosa recomana fer la inscripció com més aviat millor.