Santa Tecla, una festa inclusiva

La iniciativa Festa per a Tothom, impulsada per l’Ajuntament amb el suport de Dow Chemical, apropa un any més la festa major a les persones amb discapacitat

Per . Actualitzat el

La iniciativa Festa per a Tothom arriba al seu 26è aniversari en plena forma i conservant intacte el seu esperit fundacional d’apropar les festes de Santa Tecla a la ciutadania que pateix algun tipus de diversitat funcional. Com cada any el tret de sortida d’aquesta iniciativa solidària, impulsada per l’Ajuntament de Tarragona amb el suport de Dow Chemical, va tenir lloc al Balcó del Mediterrani. La trobada d’aquest 2016 ha estat la més multitudinària des que la Festa per a Tothom es va impulsar i va comptar amb una nodrida representació d’autoritats. Fins a 400 persones es van concentrar a l’emblemàtic punt de la ciutat per encetar uns dies de festa grossa per a tothom. Al llarg d’aquests dies i gràcies al suport de voluntaris i voluntàries, centenars de persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial podran viure les festes de Santa Tecla de primera mà i participar activament en la gran majoria dels seus nombrosos actes.

Festa per a Tothom és un de les iniciatives més potents de la ciutat de Tarragona per festa major si parlem de participació ciutadana. Prova d’això és l’alta implicació del consitori, amb el seu alcalde Josep Fèlix Ballesteros al capdavant, i de l’equip directiu de la química Dow Chemical, que dóna suport logístic i econòmic perquè la festa major de Santa Tecla arribi a tothom. El nou director de la companyia, Jaume Sariol, ja ha anunciat que Dow continuarà donant màxim suport a la iniciativa els pròxims anys. Enguany com a novetat, per gentilesa de l’ONCE, el programa de festes de Santa Tecla també s’ha editat en sistema Braille (es pot trobar a l’estand de festes i a la seu de l’ONCE (Rambla Vella, 10). En l’organització i preparatius de la Festa per a Tothom hi tenen un paper destacat en Ferran Roca i en Romà Solé, cofundadors de la iniciativa nascuda el 1990.