Puigdemont lliura els Premis a la Internacionalització de la Cambra

El Celler Sort del Castell, Elix Polymers i PortAventura van ser els guardonats

Per . Actualitzat el

Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, ha estat el convidat d’honor a una nova edició dels Premis a la Internacionalització a les Empreses, que cada any atorga la Cambra de Tarragona, i que en aquesta edició han distingit a Celler Sort del Castell (Premi al Creixement Internacional), Elix Polymers (Premi a la Trajectòria Internacional) i PortAventura World Parks & Resort (Premi a la Projecció Internacional de Tarragona).

Puigdemont ha estat l’encarregat de fer entrega d’aquests guardons en nom de la Corporació tarragonina. Val a dir que el president del Govern català ha rebut de mans d’Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona, la Clau d’Or, la més alta distinció que atorga la Cambra.

Qui és Celler Sort del Castell

Celler Sort del Castell, més conegut pel nom comercial que l’ha acompanyat des de la seva fundació l’any 1884: Vermut Yzaguirre, es dedica a comercialitzar productes agroalimentaris, com vermuts i vins dolços, com a principals protagonistes.

L’element diferenciador de Celler Sort del Castell és que ha sabut mantenir la qualitat del sistema d’elaboració tradicional sense renunciar a la modernitat d’unes instal·lacions al Morell perfectament adaptades a les necessitats del segle XXI.

Amb una producció anual de tres milions i mig de litres de vermut, més d’un milió de litres de sangria i uns 300.000 litres de vins dolços, l’empresa ha diversificat  la gamma de productes i marques amb oli i olives, vinagres i fruits secs.

El reconeixement a la seva qualitat es tradueix en la presència a 35 països dels cinc continents i el pes creixent que està assolint al mercat nord-americà. Factura prop de set milions d’euros i dóna feina a 20 persones.

 Qui és Elix Polymers

Elix Polymers és un dels fabricants líders de resines d’acrilonitril-butadiè-estirè (ABS, de l’anglès “Acrylonitrile-Butadiene-Styrene”) i derivats a Europa. Elix Polymers té una àmplia cartera de productes termoplàstics amb aplicació a sectors tant diversos com els de l’automoció, salut, electrodomèstics, dispositius elèctrics i electrònics, béns de consum, edificació i construcció.

L’empresa de la Canonja compta amb les certificacions ISO 9001, ISO 14001 i ISO 50001. La seva estratègia es basa en criteris d’innovació responsable, protecció del medi ambient i la salut.

Elix Polymers té relacions comercials amb clients de 40 països i una àmplia xarxa d’agents de vendes i distribuïdors a nivell mundial. L’empresa exporta el 90 per cent de la seva producció majoritàriament a Europa i, com a estratègia d’internacionalització, acaba de crear una nova filial, Elix Polymers Americas LLC, per créixer a Estats Units, Mèxic i Canadà.

Amb una facturació de 183,3 milions d’euros dóna feina a 250 persones.

Qui és PortAventura World Parks & Resort

PortAventura World és actualment una de les destinacions de vacances i lleure familiar més importants d’Europa. Al llarg dels seus 20 anys d’història ha rebut més de 65 milions de visites, consolidant-se com una de les primeres marques turístiques de Catalunya i Espanya. El resort, situat a la Costa Daurada, consta de cinc hotels temàtics, centre de convencions i dos parcs temàtics de referència: PortAventura Park i Caribe Aquatic Park. La companyia és un motor empresarial clau per a Catalunya amb més de 3.000 llocs de treball directes i uns 5.000 d’indirectes.

El resort està construint actualment el projecte més ambiciós de la seva història: un tercer parc temàtic de més de 60.000 metres quadrats dedicat a la mítica firma automobilística Ferrari que comptarà amb noves atraccions de referència, entre les que destacarà la muntanya russa més alta d’Europa amb 112 metres d’alçada. Ferrari Land s’inaugurarà el 7 d’abril de 2017.

A la foto, Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya amb Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona; Sergi Vives, president d’Internacionalització de la Cambra; Arturo Mas-Sardá, president del Consell d’Administració de PortAventura World; Narcís Vidal, Director de Supply Chain Elix Polymers i Josep Salla, director general d’Yzaguirre.