Tot a punt per a la 26a edició de la Festa per a Tothom

El balcó del Mediterrani acull l’acte central amb una mostra de cultura festera inclusiva

Per . Actualitzat el

Aquest dissabte, 17 de setembre, comença la 26a de La Festa per a Tothom amb la recepció que l’Ajuntament i Dow Chemical ofereixen a tots els participants al Balcó del Mediterrani a la una del migdia. Aquest any, l’acte comptarà amb una mostra de cultura festera inclusiva amb la participació del gegant Martí dels Gegants de Premià de Mar, que està adaptat per a portants amb cadira de rodes o discapacitats sensorials; els Castellers de la Il·lusió, una colla que promou la inclusió de persones amb discapacitat i la xaranga La Capona. Durant la trobada es presentarà el programa de festes en sistema Braille per gentilesa de l’ONCE i que es pot trobar a l’estand de festes i a la seu de l’ONCE (Rambla Vella, 10).

El mateix dissabte a la tarda, a les 17:30h a la Rambla Nova (tram OMAC), hi haurà un taller obert de swing inclusiu a càrrec de Ruth Bartolomé i The FEOS Experience i que comptarà amb la foodtruck TruckOnada de la Fundació Onada, un projecte social que  afavoreix la contractació de persones amb discapacitat. L’Associació Trèvor de Valls és l’entitat convidada a les festes i els seus membres se sumaran a la penya festiva tarragonina i assistiran a diversos actes de les festes com Oh, xumet! d’Al Trot Teatre, la Santa Tecla Petita, el Café, copa i puro, el pregó, la professó i el Castell de Focs. Aquest any, la Capçalera del Circ acull l’exposició commemorativa “Festa per a tothom en 25 santatecles”, una retrospectiva dels 25 anys del projecte que es van celebrar l’any passat. La mostra es podrà veure des del 17 fins al 30 de setembre.

El programa Festa per a Tothom, impulsat des de Polítiques d’Igualtat amb el patrocini de Dow Chemical, té com a principal objectiu contribuir a la visualització de la discapacitat i facilitar la participació dels diferents col·lectius de la ciutat en la festa. La tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Ana Santos, explica que  “Santa Tecla és un element aglutinador de diverses sensibilitats i un motiu de convivència social, per això volem  garantir una presència festiva a tothom”.  Un equip de persones que adopta el format de penya festiva i que compta amb transport adaptat, servei d’interpretació de llengua de signes i facilitats d’accessibilitat, promouen la participació en un seguit d’actes festius.