Santa Tecla comença aquest dijous

La Crida i l’homenatge als Perpetuadors engegarà oficialment la festa major

Per . Actualitzat el

Dijous 15 de setembre continuen les diferents visites del Seguici i elements de la festa als centres escolars de la ciutat, així com la iniciativa de Santa Tecla als Hospitals; s’organitzen moltes propostes al llarg de la tarda, com una visita guiada a la Catedral a l’entorn de la vida de Santa Tecla; la presentació d’un conte més del Seguici, enguany sobre la Cucafera o la degustació popular del gelat de les Festes a Raffa Gelati, entre d’altres. Però no serà fins a les 19h, quan des de la Plaça de la Font es donarà el tret de sortida a la festa major de Santa Tecla 2016.

Un any més l’acte de La Crida es farà de l’Ajuntament i donarà l’obertura el toc de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal i el nomenament del Perpetuador i els Teclers d’Honor. Tres representants de la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular que són Francesc Barriach, Josep Maria Sabaté i Salvador Fà, recolliran el guardó en representació d’aquest organisme que enguany celebra els 25 anys i que vetlla pel bon funcionament dels elements del Seguici Popular i la seva perpetuació al llarg dels anys.

 Alhora també s’homenatgerà els Teclers d’Honor:

o   Ricardo Costa, a títol pòstum, un dels recuperadors, també portador i cap de colla del Lleó

o   Lídia Gil Recasens, Ani Patiño Vidal i Ana Moreno Pérez, bastoneres del Ball de Bastons de Tarragona

o   Jordi Serret Sanahuja, Sergi Guardiola Parera i Joaquín Marmany Ingles, 25 anys a la festa amb el Ball d’en Serrallonga

o   Sendo Marca Mariné i Jesús Calvo Amo, membres del Ball de Dames i Vells des de fa 25 anys

o   Josep Maria Guinovart Aguiló, Tito i Jordi Virgili Pons, castellers dels Xiquets del Serrallo des del 1991

o   Xavier Fort Sabaté, portador dels Nanos Vells de la ciutat

o   Rosa Hortoneda Marquès i Núria Hortoneda Marquès, membres destacades de la Colla de Diables Voramar – Víbria de Tarragona

o   Jordi Marquès Verderes i Alfredo González Martínez, portadors dels Gegants Vells i del Cós del Bou durant més de 25 anys

o   Georgina Fà Padrell, membre del Ball de Gitanes i monitora del ball petit

o   Miquel Àngel Fà Padrell, que ha participat al Ball de Gitanes, al Ball de Serrallonga i al Ball de Pastorets, i que els darrers anys acompanya el Ball de Cossis com a músic

o   Àngel Conesa González, Carlos Bello Sanz, Salvador Molina Ferré, Albert Pallarès Roig, Montserrat Borrero Pedrola, Pere Garcia Vallvé, Mariano Borrero Pedrola, Pilar Gázquez Jurio, Jordi Andreu Giner, Jordi Conesa Mathioux i Joan Fortuny Mas, tots ells amb 25 anys de trajectòria castellera als Xiquets de Tarragona

o   Rafael Llorens Valent, Rafael Llorens Clari, Jordi Gaya Alonso i Francesc Bori Rubio, 25 anys de dedicació als Castellers de Sant Pere i Sant Pau

o   Marc Miró Badia, ballador del Patatuf, dels Cercolets i també bastoner de l’Esbart Santa Tecla

o   Antònia Badia Soteras, incomptables anys a l’equip tècnic, vestuari i majordomia de l’Esbart Santa Tecla, però particularment per la seva trajectòria de 25 anys com a responsable de vestuari del Retaule de Santa Tecla

o   Anna Guasch, Maite Burillo, Roser Burillo, Marisa Suárez, Dolors Dols i Josepa Saltó, castelleres de la Colla Jove Xiquets de Tarragona amb 25 anys d’activa trajectòria

o   Finalment, també s’homenatjarà, a títol pòstum, Àngel Baldayo, gran mestre pirotècnic que tantes tardes i nits va omplir el nostre cel tarragoní de trons i colors

 

En acabar i des del balcó de l’Ajuntament, es farà el Toc de Crida i l’alcalde acompanyat dels Perpetuadors, encendrà foc a la metxa dels Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotècnia Valenciana de Llanera de Ranes (Costera), amb els Visca Santa Tecla! que inundaran la plaça.

 

La festa continuarà amb molts altres actes com assajos de les colles castellers, la inauguració de diferents exposicions, i ja al vespre, diferents concerts a Plaça del Rei, Les Granotes o el Parc Saavedra, entre d’altres.

 

Consulteu el programa complert a: http://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/santa-tecla/activitats/activitats