PortAventura prepara una nova edició del sopar solidari

La recaptació anirà destinada a la Muntanyeta, al Taller Baix Camp i al projecte «Alimentant somriures» de la Fundació Formació i Treball

Per . Actualitzat el

La  6a edició del Sopar Solidari de la Fundació PortAventura se celebrarà pròxim 6 d’octubre. La recaptació d’aquest àpat, que tindrà lloc novament al Centre de Convencions de PortAventura World, anirà destinada a millorar la qualitat de vida de nens i adolescents amb paràlisi cerebral, discapacitat intel·lectual o en situació de pobresa alimentària i nutricional.

La Fundació PortAventura concentra especialment els seus esforços en la consolidació de les accions que realitza en el seu àmbit d’influència territorial. En aquest sentit, la totalitat de l’import es destinarà a tres organitzacions territorials que sobresurten pels seus treballs en aquest camp: l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona – La Muntanyeta, l’entitat Taller Baix Camp i el Projecte «Alimentant somriures» de la Fundació Formació i Treball.

L’edició anterior, celebrada el 2015, va aconseguir recaptar 82.000 euros i reunir més de mil participants entre particulars sensibilitzats per les diverses causes, empreses de tots els sectors, entitats públiques i ajuntaments, que van convertir-lo en el sopar solidari amb més participació de la província de Tarragona.

Des de 2011, la Fundació PortAventura ajuda diferents col·lectius desfavorits mitjançant la dotació de recursos i suport per desenvolupar diferents programes solidaris.
El preu del sopar és de 60 euros, que es destinaran íntegrament als projectes seleccionats. A banda, tots els assistents rebran un obsequi confeccionat pels nois i noies del servei de teràpia ocupacional de la Fundació Estela, entitat de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla dedicada a l’atenció a persones amb discapacitat psíquica.

Els projectes seleccionats

L’activitat de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona-La Muntanyeta se centra en l’atenció a nens afectats de paràlisi cerebral. La Fundació PortAventura participarà en l’equipament d’una sala de TheraSuit, un tractament amb un vestit ortopèdic homologat als Estats Units i creat per uns pares fisioterapeutes per a la seva filla amb paràlisi cerebral. Actualment, les famílies catalanes han de traslladar-se a altres parts d’Espanya per fer aquest tractament.

La Fundació donarà suport al projecte “Alimentant Somriures” de la Fundació Formació i Treball, a través del qual es presta ajuda per a pal·liar la situació de pobresa alimentària i nutricional que sofreixen part dels nens i adolescents en risc d’exclusió social, que durant el curs tenen beques menjador a Tarragona, però que no disposen d’aquesta possibilitat durant l’estiu o altres períodes de vacances. Així mateix, la intenció és aprofitar el mateix espai per a classes de reforç i suport socioeducatiu mitjançant voluntaris que faran de mentors.

Finalment, la contribució de la Fundació PortAventura a l’entitat Taller Baix Camp se centrarà en la millora de les instal·lacions de la seva nova seu a Reus. Des d’aquest centre, 24 persones han de prestar suport extens i personalitzat a persones amb discapacitat intel·lectual severa, així com assistència a les seves famílies per continuar millorant la seva qualitat de vida.

Obsequi a càrrec de la Fundació Estela

El Sopar Solidari de la Fundació PortAventura arriba a la seva sisena edició plenament consolidat entre el teixit de les entitats social i empresarials de les comarques de Tarragona. Per tal d’agrair la massiva participació de la ciutadania, la Fundació PortAventura sempre ofereix un petit obsequi als comensals de la trobada. Per al sopar del 6 d’octubre el detall ha estat encarregat a la Fundació Estela de Tarragona, entitat adherida a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla que té cura de prop de 300 persones de les nostres comarques amb diversitat funcional psíquica en totes les franges d’edat. La Fundació Estela té com a serveis l’Escola d’Educació Especial Estela, el Taller Ocupacional i la Llar-Residència, per tal d’ajudar els seus usuaris a gaudir d’una vida normalitzada i al seu desenvolupament personal al llarg de tota la seva vida. L’obsequi és una petita torreta amb plantes aromàtiques que els mateixos usuaris d’Estela han muntat i decorat durant l’estiu.