Activa Mútua, Premi a la Integració 2016

El guardó ha estat concedit per la Confederació Nacional de Centres Especials d’Ocupació

Per . Actualitzat el

Activa Mútua, mútua col·laboradora amb la Seguretat Social número 3, obté un nou reconeixement, aquesta vegada amb el Premi a la Integració 2016 en la categoria Entitat/Agrupació. El guardó serà lliurat el proper 6 d’octubre en el marc del XIV edició del Congrés Nacional de Centres Especials d’Ocupació (CEE) que organitza la Confederació Nacional de Centres Especials d’Ocupació (CONACEE), patronal d’aquest sector.

El motiu d’aquest guardó ha estat la creació i impuls de la seva oficina sectorial ONCADIS (Oficina de Centres i Serveis de Suport a Persones amb Discapacitat). El director d’aquesta oficina, Antonio Andújar, ha manifestat que “aquest premi es deu a l’enorme esforç realitzat per Activa Mútua, per la qual cosa ens sentim molt orgullosos de posicionar-nos com el que som: una entitat referent a nivell estatal quant a integració i igualtat d’oportunitats”.

ONCADIS despunta per oferir un servei especialitzat i totalment nou, és una ferma aposta pel sector de la discapacitat i per la salut dels seus professionals, i confirma el compromís i la sensibilitat que aquesta entitat col·laboradora ha mostrat històricament amb aquest sector a través de l’escolta permanent de les necessitats de les empreses socials i dels seus professionals.

Des de la seva posada en marxa, ONCADIS ha implantat ambiciosos i pioners projectes relacionats amb l’entorn accessible, l’eliminació de barreres físiques i de la comunicació, estricte compliment de la Llei General de Discapacitat, compra responsable, sensibilització respecte al col·lectiu de persones amb discapacitat i per descomptat, d’inclusió sociolaboral. Aquest últim dirigit a mutualistes que després d’un accident de treball o malaltia professional, han sobrevingut a una incapacitat permanent, i denominat Activa Inclusió.

Activa Mútua destaca pel seu caràcter pioner i innovador en el sector mutualista espanyol a l’hora de sectoritzar serveis i oferir vestits a mida a l’àmbit de les prestacions i assistència de la Seguretat Social. Així, a part d’ONCADIS, Activa Mútua es troba especialitzada en sectors tan diversos com: ensenyament, transports, administracions públiques, informàtica i comunicació; i turisme, hostaleria i esports, que fan que els seus mutualistes tinguin una assistència sanitària més propera i especialitzada, confirmant-se en una reducció de la sinistralitat i l’absentisme de les seves empreses.

Les altres categories de premis que es lliuraran en la XIV edició del Congrés Nacional de CEE ha recaigut en: VALEO, categoria d’empresa ordinària; Junta de Castella i Lleó, en la categoria d’Administració; ZAUMA i MINUSCENTER, en la categoria de CEE; i a “El LANGUI” i REYES ZATARAÍN en la categoria personal. Finalment, el jurat dels premis ha volgut assignar la categoria especial a Ma ÁNGELES LLONGUERAS “en reconeixement a la seva etapa al capdavant de la CONACEE, per la seva defensa dels associats i de la figura dels Centres Especials d’Ocupació”. L’esdeveniment tindrà lloc a l’Auditori de Caixa Fòrum de Madrid i estarà presidit per aquesta Comunitat.

CONACEE és una associació sense ànim de lucre, fundada l’any 2000, i actualment agrupa a més de 400 institucions amb plantilles que aconsegueixen els 20.000 treballadors.

Activa Mútua va tancar 2015 amb uns ingressos de 326,06 milions d’euros i uns excedents de 26,07 milions d’euros. Presta servei a 62.000 empreses, protegeix a 503.000 treballadors, disposa de 74 centres de treball, 32 centres assistencials, dues clíniques, una pròpia a Tarragona i altra mancomunada a València; i contracta a 800 treballadors.