Els Jocs Mediterranis superen la xifra dels 2.000 voluntaris formats

Només aquest cap de setmana 150 nous voluntaris han participat en sessions formatives a Tarragona i Barcelona

Per . Actualitzat el

El departament de voluntaris dels Jocs Mediterranis compta amb més de 2.000 persones que ja han realitzat la formació bàsica per a ser voluntaris de Tarragona 2017. Es tracta de la primera de les formacions que ha de realitzar tota persona inscrita a la borsa de voluntariat dels Jocs i que una vegada realitzada permet assistir a les formacions complementàries. Aquests 2.000 voluntaris han realitzat un total de 4.000 formacions, entre la bàsica i la complementària.

Les formacions complementàries estan formades per set cursos diferents: cultura organitzativa i treball en equip, habilitats bàsiques per l’acció voluntària, EPI: equips de primera intervenció i extinció  d’incendis, dinàmiques de grups de treball, atenció al públic i resolució de conflictes, la sostenibilitat en els esdeveniments esportius i introducció als primers auxilis.

Formació a Barcelona

Aquest cap de setmana, el Departament de Voluntaris ha realitzat dues noves formacions bàsiques per als nous voluntaris de Tarragona 2017. D’una banda, el passat divendres es va realitzar a l’Espai Tabacalera de Tarragona, amb la participació d’unes 80 persones. I de l’altra, la darrera formació bàsica va tenir lloc a Barcelona el passat dissabte amb la col·laboració de l’Associació Voluntaris 2000, on hi van assistir gairebé 100 persones.

El coordinador del Departament de Voluntaris de Tarragona 2017, Gerard Monguió, ha explicat que “des del Departament seguim fent dues formacions bàsiques cada mes per donar resposta a la demanda de noves inscripcions. A més, també començarem a realitzar de forma molt més intensa les formacions específiques per a tasques concretes dels Jocs”. En la mateixa línia, ha destacat “la gran implicació i predisposició dels voluntaris. Tenim perfils molt diferents, que sempre és positiu, i gent amb molta experiència. Es nota que s’acosta la data i ara mateix tenim aproximadament unes 100 noves inscripcions setmanals”.

Voluntaris de Rio 2016

10 voluntaris que han participat als últims Jocs Olímpics celebrats a Rio participaran als Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Provenen de diferents punts de Catalunya, del País Basc i de les Illes Canàries, i han realitzat tasques com a voluntaris responsables a Rio 2016, liderant equips i donant suport a la competició. Aquest mínim de 10 voluntaris, amb disponibilitat total durant la operativa dels Jocs, aportaran experiència a l’equip de voluntaris de Tarragona 2017.

Captació específica

En motiu del Trofeu Internacional Ciutat de Tarragona 2017 de gimnàstica rítmica, que es realitzarà els dies 29 i 30 d’octubre i que representarà una prova test de cara als Jocs Mediterranis, el Departament de Voluntaris dels Jocs ha realitzat una captació específica de voluntaris per a aquesta disciplina esportiva. 25 persones, provinents de 7 clubs de rítmica del territori, col·laboraran directament en el Trofeu Ciutat de Tarragona 2017, i posteriorment durant els Jocs Mediterranis.