Creu Roja anuncia un increment del 30% en atencions contra la pobresa

Adverteix que les actuacions cada vegada són més intenses i llargues

Per . Actualitzat el

L’any 2010 Creu Roja Tarragona va atendre 19.220 persones en l’àmbit de la lluita contra la pobresa una xifra que dista molt de l’actual; 27.509. L’any 2014 es van atendre 28.165 persones, una xifra lleugerament superior a la de l’any 2015. Malgrat tot, les xifres continuen sent molt elevades si ho comparem amb ara fa cinc anys, l’augment és de prop del 30%. Cal tenir en compte a més, que tot i que en un any s’hagin atès menys persones, les actuacions cada vegada són més intenses i llargues. La pobresa entre els nostres usuaris s’està convertint en crònica.

Per lluitar contra la pobresa des de Creu Roja es plantegen dues línies bàsiques d’acció. Per una banda augmentar les ajudes per cobrir les necessitats bàsiques de les persones i per altra banda, fer créixer personal i professionalment als nostres usuaris, a través de la formació i ocupació, per poder sortir d’aquesta situació.

Pel que fa a les ajudes per cobrir les necessitats bàsiques treballem en diversos àmbits. Una de les accions més importants que duem a terme és la del pla d’ajuda alimentària de la UE on repartim aliments entre les persones més vulnerables. Els aliments que es reparteixen, procedeixen del Ministeri d’Agricultura Alimentació i Medi Ambient en el marc del Programa d’ajuda alimentària i formen part d’una cistella de productes bàsics entre els que hi ha: arròs blanc, llenties, llet sencera, oli d’oliva, conserva de tonyina, pasta, tomàquet fregit, crema de verdures, galetes, cereals infantils, llet de continuació en pols, mongetes verdes i fruita en conserva. En aquest sentit Creu Roja

Tarragona al llarg del 2015 ha pogut arribar a 17.428 persones, un 20% més que l’any passat quan es van atendre 13.578 persones.

Encara en l’àmbit de l’alimentació, durant el 2015, hem repartit a 719 infants kits d’alimentació i també hem donat 70 beques de menjador de primària i 78 d’alimentació a secundària. D’aquesta manera ens assegurem que els infants i joves almenys fan un àpat saludable i complet al dia.

Centre d’Atenció Diürna

D’altra banda, en el primer any de funcionament del Centre d’Atenció Diürna Tomàs Grau, hem atès 235 persones. El centre, que es va posar en funcionament a finals de desembre de l’any 2014, atén a les persones sense sostre perquè puguin cobrir les seves necessitats més bàsiques, com dutxar-se, rentar la roba i menjar. L’espai, ubicat a la seu central de Creu Roja Tarragona té capacitat per atendre 28 persones i funciona en part, gràcies a la col·laboració dels voluntaris, al llarg de tot l’any 2015 una quarantena de voluntaris van participar en l’atenció de les persones sense sostre.