La Part Alta s’omple d’activitats infantils per la Diada

És el sisè any consecutiu de l’Onze de setembre de les entitats

Per . Actualitzat el

Tarragona s’omplirà d’actes per la Diada un any més, especialment a la Part Alta. La Coordinadora Onze de setembre, que aplega desenes d’entitats i associacions, organitza la Diada Nacional i participativa enguany amb el lema Refugiades benvingudes als Països Catalans. El programa no difereix gaire de les cinc edicions passades, en el que s’ha convertit en un model consolidat per celebrar aquesta data en què es commemoren els 302 anys ja d’ocupació de la corona espanyola a Catalunya.

Com a novetat d’enguany, la Coordinadora s’ha proposat d’incloure la canalla en els actes. És per això que tant el vídeo promocional (https://www.youtube.com/watch?v=QX3KiYl_3vA) com les activitats prèvies han anat adreçades als més petits, mitjançant la fabricació de capgrossos que podran dur durant la cercavila.

D’aquesta manera, els actes començaran a les deu del matí i tindran com a epicentre la plaça de les Cols i el carrer Merceria, on s’hi ubicarà una fira d’entitats. A les onze sortirà la cercavila des d’aquest mateix punt i recorrerà els carrers del barri, passant pel carrer Major, carrer de la Nau, plaça del Rei, carrer santa Anna, plaça del Fòrum i carrer Merceria. Tot seguit es donarà pas als parlaments, enguany centrats en l’acollida dels refugiats i en la situació política actual, a càrrec de la plataforma Stop Mare Mortum i l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista Arran. Quan aquests finalitzin, a un quart d’una, tindrà lloc una actuació del cor Sageta de Foc a la mateixa plaça de les Cols i a la una començarà la diada castellera de les quatre colles de la ciutat, organitzada per l’Ajuntament. A partir de les tres de la tarda se servirà el tradicional dinar popular, per al qual ja es poden comprar tiquets al Casal Popular Sageta de Foc (c/de la Nau, 11) o el mateix dia a la mateixa parada del Casal en la fira d’entitats.

Programa d’actes
10h – Inici de la Fira d’entitats
10:30h – Esmorzar
11h – Cercavila
12h – Parlaments
12:15h – Actuació del cor Sageta de Foc

15h – Dinar popular