El 112 atendrà les trucades en 28 idiomes més

Es farà gràcies a una trucada a tres bandes

Per . Actualitzat el

El Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència CAT112 atendrà les trucades en 28 idiomes més a partir de l’any 2017, a banda dels 5 en què ja ho fa ara que són el català, el castellà, l’anglès, el francès i l’alemany.
Segons ha explicat aquest matí el conseller d’Interior, Jordi Jané, “estem en condicions d’oferir aquest servei en 28 idiomes més i facilitar així que aquelles persones que pateixin una emergència ho puguin comunicar en el seu idioma”·
Aquest servei començarà a funcionar els primers mesos de l’any vinent i garantirà totes les llengües oficials de l’Estat en el 112: català, castellà, euskera i gallec.
Pel que fa al sistema de funcionament, quan hi hagi alguna trucada d’un idioma que no sigui els 5 habituals, i sigui una de les 28 es posarà la trucada a 3 bandes en les que parlarà l’operador del 112, la persona que truca al 112 i un intèrpret d’empresa externa que traduirà el que ambdós expliquin. Aquests intèrprets no estaran físicament al CAT112 sinó que participaran via telefònica en les trucades. L’entrada de l’intèrpret en la conversa serà molt ràpida, en uns 30 segons aproximadament des que l’operador despengi.
El sistema garanteix la confidencialitat i la disponibilitat 24 hores al dia i no tindrà cap cost per a la persona que truca.
El 2015 el CAT 112 va atendre 19.435 trucades en idiomes no oficials (anglès, francès i alemany). Els mesos d’estiu són els que més trucades generen, especialment l’agost que significa el 25% de les trucades de l’any en idiomes.
Unió de Pagesos visita l’edifici CAT 112 de Reus
El conseller Jané ha rebut aquest matí a l’edifici CAT112 de Reus la Comissió Permanent Nacional d’Unió de Pagesos, encapçalada pel coordinador nacional, Joan Caball.
Jané, que els ha explicat el funcionament de d’edifici, els ha agraït la màxima col·laboració en tot el que fa referència a les emergències, tant en els incendis forestals com en la prevenció de robatoris al camp.
El conseller ha aprofitat per destacar els bons resultats del Programa Operatiu Específic del Món Rural ja que, segons ha dit, “en aquest darrer any els fets delictius a la pagesia s’han reduït a tot Catalunya un 16% i, en concret a la demarcació del Camp de Tarragona, un 13%”.
A la visita també hi ha assistit el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, el director del CAT112, Federic Adan, el director dels serveis territorials d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, i el subdirector del CAT112, Andreu Alfonso.