Cauen dos bellaombres del parc de l’amfiteatre

Segons l’Ajuntament, el desprenciment va ser controlat i innevitable

Per . Actualitzat el

El parc de l’amfiteatre va perdre dos arbres de l’espècie Bellaombra (Phytolacca dioica) ahir. Primer es van trencar algunes branques i, el pes, va acabar partint els troncs dels arbres. Són els més pròxims a l’ascensor i a diferència dels del passeig de les Palmeres, no s’havien podat recentment. Des de l’Ajuntament de Tarragona, asseguren que la darrera poda es va dur a la primavera però només cal veure els espècimens que hi ha al costat dels caiguts per veure que la densitat de la capçada dels bellaombres del parc de l’amfiteatre és molt elevada. En canvi, els del passeig de les Palmeres presenten un aspecte òptim i difícilment patiran el mateix destí dels dos bellaombres que aquest matí ja s’han retirat.

La causes de la caiguda, segons el consistori, és l’accés d’aigua. Expliquen que «es tracta d’una espècie que absorbeix molta aigua i, com que estan plantats en zones on hi ha gespa, creixen molt de pressa». Això es deu al fet que l’espècie és originària de la pampa seca, una regió d’Argentina on les pluges són escasses. El fet que a Tarragona estiguin plantats en zones on hi ha gespa fa que acumulin un accés d’aigua i requereixin unes majors atencions. Per aquest motiu, des del consistori es descarta plantar-ne un altre d’igual i s’estudiarà, de cara a l’època de plantar, si se’n posa un d’una altra espècie.

No és el primer cas

Per les mateixes dates de l’any passat, la ciutat va perdre un altre bellaombra. Va ser un ubicat a la plaça Imperial Tàrraco que va caure sense ferir a ningú. Segons el consistori, estava «aparentment ben conservat i sense mostrar cap patologia, ha caigut partit per la meitat, causant soroll. En trencar-se, s’han observat cavitats i lesions internes».