L’Ajuntament permet la deforestació de l’Anella Verda per ampliar el Golf Costa Dorada

Vàries hectàrees de vegetació han estat destruïdes a Mas d’en Sorder

Per . Actualitzat el

Mare Terra Fundació Mediterrània denuncia que l’Ajuntament de Tarragona va concedir una llicència al Club de golf Costa Dorada per ampliar les seves instal·lacions, la qual cosa ha significat la destrucció de massa forestal i agrícola en diverses hectàrees de l’Anella Verda. Aquests terrenys es troben ubicats a la zona coneguda com Mas d’en Sorder, situat entre l’autopista A-7 i el municipi de El Catllar. L’àrea afectada era principalment un pinar, però també es podien trobar altres especies com oliveres, garrofers, llentiscles, margallons, etc. Les obres d’acondicionament dels terrenys ja han començat, de manera que la zona afectada s’ha convertit en una gran esplanada erma.

La fundació tarragonina ja s’ha posat en contacte amb els responsables del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona per demanar tota la informació al voltant d’aquesta qüestió, incloent la llicència concedida al club de golf i l’informe d’impacte ambiental. Un cop arribi la documentació, els tècnics de Mediterrània l’estudiaran i valoraran la seva legitimitat, i també la faran pública.

El president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, ha explicat que «un col·laborador nostre ens va fer arribar aquesta informació i quan ho vam veure ens vam quedar bocabadats. Aquesta no és la Tarragona verda que portem tant de temps defensant». Juárez ha afegit que «l’Ajuntament hauria d’entendre que té el compromís moral de consultar amb les entitats i els veïns abans d’atorgar llicències urbanístiques que poden resultar polèmiques. No pot ser que ens assabentem de casualitat de temes com aquest, i més tenint en compte que altres administracions ja treballen en aquesta direcció. Sempre es parla de participació ciutadana, doncs bé, un bon exemple de participació ciutadana hauria estat que ens haguessin consultat com a entitat mediambiental què ens semblava aquesta actuació abans de donar el seu vist i plau».

Juárez ha conclòs assegurant que «seguirem aquest tema de ben a prop fins que s’esclareixi tot plegat. Ens sembla un tema de gran importància i per tant li dedicarem els esforços que siguin necessaris».