El Ninot de Campclar ja disposa d’una sala multisensorial

Està destinada a infants amb necessitats de suport

Per . Actualitzat el

La sala multisensorial de la llar d’infants municipals El Ninot de Campclar, ubicada al carrer Riu Onyar, s’ha inaugurat aquest matí amb l’assistència de l’alcade Ballesteros, el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, i el conseller d’Educació, Francesc Roca.

El Ninot és la primera de les llars d’infants municipals de la ciutat que disposarà d’aquesta modalitat de sala, el motiu ha estat  la disponibilitat d’espai a la llar i l’experiència i formació dels docents per atendre infants pluridiscapacitats. El cost econòmic de l’equipament  l’ha assumit íntegrament Repsol.

L’alcalde ha agraït l’aportació de Repsol i de les entitats i persones que han fet possible la creació de la sala. Ha destacat que “aquesta és la segona sala multisensorial de Catalunya que està instal·lada en una llar d’infants” i ha subratllat que “l’escola inclusiva és igualtat d’oportunitats”

La sala està equipada amb els elements més innovadors i estimulants i complementarà l’atenció a infants amb dificultats ja que proporciona estímuls sonors, tàctils, propioceptius, sensorials, etc.,  però també és un bon recurs per a tots els infants atesos.

 

Elements de la sala

–       La sala disposa  de protecció a les parets en forma d’onades de color blanc.

–       Puf amb recobriment tèxtil. Integra al seu interior un potent vibrador que vibra quan està connectat a l’equip d’àudio de la sala.

–       Sostre de fibres òptiques.

–       Catifa de teixit negre semblant al vellut, de tacte suau amb diferents punts de llum.

–       Columna de bombolles de 15 cm. de diàmetre i 180 cm. d’alçada que canvia  de color.

–       Dutxa de tires de fibra òptica, incorpora 100 tires de fibra instal·lada  a 2m d’alçada.

–       4 fluorescents de llum negra.

–       Equip d’àudio per a controlar el so de la sala.

–       Projector de vídeo.

–       Piscina de boles transparents.  Té tota la base il·luminada amb leds que canvien de color.

–       Superfície altament interactiva situada al terra  que fomenta la psicomotricitat. Es pot interactuar amb el vídeo projectant diferents escenaris:  rius amb peixos, focs artificials, mosaics, terres amb fulles etc. És un dels elements amb mes poder d’estímul tant visual, tàctil i sonor.

–       Passadís de sensacions plantars, composat per 12 llosetes de diferents textures.

 

Cada curs la llar d’infants El Ninot ofereix cinc places per infants amb necessitats de suport.