Santa Tecla se’n va a «una galàxia molt llunyana»

Les xarxes socials de la Festa ens conviden a convertir-nos en autèntics mestres teclers

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona proposa, un any més, una campanya participativa en el marc de les festes de Santa Tecla, a través de les xarxes socials, que enguany, sota l’etiqueta #QuelaTeclaTacompanyi, té un eix temàtic ben clar: aconseguir ser un autèntic mestre tecler.

Aquesta proesa es desenvoluparà amb un doble objectiu: d’una banda, fomentar la participació dels ciutadans durant la festa major duent a terme una sèrie reptes, i de l’altra, seguir els dotze consells de civisme i convivència per no caure al costat fosc de la festa.

 

#QuelaTeclaTacompanyi

A partir del dilluns 5 de setembre es revelaran els cinc reptes proposats en el Concurs per a aspirants a mestres teclers, que els alumnes més valents podran dur a terme fins al dia 19. Dels cinc n’hauran de superar com a mínim 2 per poder participar en el concurs i, així, obtenir diferents premis (n’adjuntem les bases amb la descripció dels reptes). L’activitat rep el patrocini d’Òptiques Teixidó i el suport de Tarragona 2017, el Patronat Municipal d’Esports, els Centres Cívics de Tarragona i l’Empresa Municipal de Transports.

 

D’altra banda, i com a segon objectiu de la campanya, del 13 al 24 de setembre la mestra Cucafera transmetrà a tots els aspirants a mestres teclers i als tarragonins i tarragonines en general, dotze Consells per no caure al costat fosc de la festa, recomanacions cíviques per tal de mantenir la festa amb la major harmonia i convivència possibles. Els consells es revelaran cada dia a través de les xarxes socials de @TGNcultura o enfocant la contraportada del programa de mà mitjançant l’aplicació de mòbil Emotions AR.

 

La festa, augmentada: Emotions AR

A través de l’aplicació de realitat augmentada Emotions AR (gratuïta tant per a iOS com per a Android), també es podran rebre i escoltar, dia a dia, els Consells per no caure al costat fosc que la mestra Cucafera ens té preparats. Només caldrà que, a partir del dia 13 de setembre, els teclers es baixin l’app i situïn el mòbil damunt de la contraportada del programa de butxaca de les festes. La Cucafera apareixerà a la pantalla recitant el consell diari.

 

A més, a través de la mateixa aplicació, situant la pantalla sobre la imatge oficial de Santa Tecla del Nano Capità (a la portada del programa, al cartell, a la samarreta…), també es podrà visualitzar el tràiler del Batec del Santa Tecla, el nou vídeo festiu que Explay Produccions està preparant.

 

El Tuitaire Convidat

Un any més convidem els ciutadans a fer-se seguidors del Twitter de Tarragona Cultura (https://twitter.com/tgncultura), on, entre altres continguts, podran conèixer, en missatges de 140 caràcters, les recomanacions del nostre tuitaire convidat d’enguany: Emili Samper. Filòleg, folklorista, creador de ComiCat i expert en Star Wars, ell ens guiarà per la galàxia teclera. Les seves piulades aniran signades amb les sigles ES.

 


Tota la informació a http://santatecla.tarragona.cat/que-la-tecla-tacompanyi