Els olímpics, Helena Casas i Víctor Lapeña homenatjats a Vila-seca

Vila-seca i l’Ajuntament, amb Josep Poblet al capdavant va rebre els dos esportistes en una sala plena de gom a gom

Per . Actualitzat el

Helena Casas i Víctor Lapeña Vila-seca

El passat dissabte a la tarda, la Sala Polivalent de l’Ajuntament de Vila-seca va omplir-se de gom a gom per a rebre oficialment i felicitar els esportistes olímpics vila-secans, Helena Casas i Víctor Lapeña. En un acte presidit per l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, acompanyat del regidor de Relacions Ciutadanes, Josep Toquero i el regidor d’Esports, Francisco Almazán, es va reconèixer la trajectòria dels dos esportistes, que van gaudir de l’acte juntament amb els seus familiars més propers.
D’una banda, la ciclista vila-secana Helena Casas, que va competir en les diferents proves de ciclisme com ara Velocitat per equips femení, Keirin femení i Velocitat femení va obtenir un diploma olímpic en la prova de Velocitat per equips femení en assolir la setena posició. En el seu parlament, Casas va voler agrair els seus pares pels valors que li han transmès i per ajudar-la a lluitar per aconseguir el seu somni i va concloure dient “que l’experiència a Rio vull que serveixi per motivar noves generacions a entrenar-se amb esforç i constància”.

Per la seva banda, la selecció femenina espanyola de bàsquet, de la qual n’és entrenador assistent el veí Víctor Lapeña, ha obtingut medalla de plata. Lapeña va destacar com d’orgullós se sent de la terra que l’ha adoptat, la Pineda, de la qual “me’n sento enamorat” i va fer referència a l’esport en general com a exemple dels valors que se’n desprenen i podem transmetre als nostres fills.

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, va concloure l’acte amb el lliurament d’un obsequi institucional a cadascun dels esportistes, dels quals va destacar la seva joventut, èxits i senzillesa, el qual els fa ser més grans. “L’acte neix del sentiment d’aquesta ciutat i neix perquè heu aconseguit ser els millors” referint-se a la petjada que Casas i Lapeña han deixat als Jocs Olímpics de Rio 2016. L’alcalde de Vila-seca va voler recordar la importància del ciclisme al municipi, tot mencionant la figura del ciclista Jordi Mariné, que es trobava entre el públic, i que va ser olímpic l’any 1963.