Arriba l’hora de la veritat per la Colla Jove, el 3d10 amb folre i manilles

Treball, perseverança, esforç i humilitat són les consignes dels liles per afrontar aquest últim tram de temporada

Per . Actualitzat el

Diada de Sant Magí. 5d9 amb folre de la Colla Jove de Tarragona

La Colla Jove Xiquets de Tarragona comença l’últim tram de la temporada 2016. En aquest marc hi destaquen dues cites imminents: el doblet de diades de Santa Tecla, i el XVI Concurs de Castells de Tarragona.

Per aquest motiu els del Cós del Bou han inclòs, en la seva agenda més immediata, tres assajos especials. Els liles es troben en un punt d’inflexió i volen aprofitar el seu bon estat de forma després de les actuacions del Catllar i l’Arboç. Aleix Bordas, el seu cap de colla afirmava que veu a la Colla ‘amb ganes de fer més i millors castells, però això només es podrà aconseguir amb constància, esforç, perseverança i humilitat’.

A curt termini, la feina començarà avui divendres a les 22.00 hores, al local i dins del calendari habitual; i serà una presa de contacte prèvia a les tres grans cites extres. De fet, el primer assaig especial serà aquest mateix diumenge dia 4 de setembre, i tindrà lloc a la plaça Verdaguer a partir de les 12 del migdia. La Colla Jove sortirà del local per fer grans castells i espera poder comptar amb un gran nombre de camises. L’objectiu és treballar les grans estructures que els liles volen portar a plaça en les pròximes setmanes, com podria ser el cas del 3de10fm. Una vegada finalitzades totes les CARTELL assaig especialproves, hi haurà un dinar popular per a tots els assistents, a un preu molt, molt reduït.

La segona cita extra serà dijous dia 15 de setembre i, en aquest cas, la feina tornarà al local del Cós del Bou on, en acabar l’assaig, hi haurà un sopar de germanor, per recuperar forces.

I finalment, el divendres dia 16, en format ‘assaig porta un amic’. Així doncs, els castellers que portin un company o companya per donar un cop de mà a l’assaig, rebran per ells i els seus amics, una samarreta de la Colla. D’aquesta manera s’esperona a tots aquells, que volen viure l’experiència de fer castells, a venir a l’assaig de la Colla Jove, enfortint també els vincles amb colles filloles i amigues, de cara a les properes cites castelleres.

L’assaig dels dies 15 i 16 seran clau per determinar la cartera de castells que la Jove podria portar de cara a les dues diades centrals de Santa Tecla: la diada de Festa Major a la plaça de la Font, el migdia de diumenge 18, on també actuaran Castellers de Vilafranca, la Colla Vella de Valls i els Xiquets de Tarragona; i la de Santa Tecla, el divendres 23, a la mateixa plaça, on es congregaran les 4 colles de la ciutat.

La Colla Jove de Tarragona, els Xiquets de Tarragona, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo tornaran a trobar-se l’endemà, però a la plaça de les Cols, en l’actuació de la Mercè, quan es posarà punt final al preludi d’una de les grans cites de l’any, el Concurs de Castells.