La Costa Daurada arriba a finals d’agost amb bones dades d’ocupació

Les empreses aposten per fidelitzar el turista que ha visitat la zona per primer cop

Per . Actualitzat el

Agost, el mes de major ocupació turística de l’any, arriba a la seva fi mostrant unes dades satisfactòries, tant pel que fa a l’ocupació com a l’increment de la mitjana dels preus d’allotjament. Així ho destaquen els màxims responsables de les associacions d’hotels, càmpings i apartaments turístics de la Costa Daurada, que apel·len a la prudència per referir-se a un temporada que qualifiquen com “atípica” a causa de la situació que s’ha viscut en alguns dels mercats competidors.

Així, a falta de les dades completes de tot el mes, la primera quinzena d’agost tancarà amb un 93,3% d’ocupació en els hotels; un 91,4% en els càmpings i prop d’un 90% en els apartaments, segons dades de l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic (PCT) de Turisme i Oci de Catalunya.

Les dades obtingudes a l’agost es deuen a diferents motius, segons indica David Batalla, president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), que destaca “factors com el bon clima imperant durant tot el mes, la qualitat dels establiments de la zona –amb inversions anuals de 35 milions per part del sector privat–, o la difícil situació geopolítica que viuen avui els mercats competidors”.

En aquest sentit, Batalla subratlla que “la temporada d’enguany està sent atípica i és per això que es fa difícil comparar amb altres temporades perquè hem rebut un turisme prestat amb el què tenim un repte: fidelitzar-lo”.

Una de les diferències d’aquest estiu respecte a l’anterior està en el moment de formalitzar les reserves. Segons manifesten Berta Cabré, Xavier Roig i Quim Cristià, representants de càmpings, hotels i apartaments respectivament, les reserves s’han fet enguany en mesos anteriors fet que ha permès incrementar la mitjana dels preus dels allotjaments.

Nacionalitat dels visitants

Pel que fa a les nacionalitats, el turista espanyol (incloent aquells que provenen de Catalunya) ha continuat sent el majoritari durant el mes d’agost. Les dades del PCT de la primera quinzena d’agost indiquen que un 37% dels visitants vénen de l’Estat espanyol.

Per tipus d’allotjament, enguany un 34,3% d’espanyols s’ha allotjat en hotels, un 47,9% en càmpings i un 35,4% en apartaments.

La segona nacionalitat amb més presència és, enguany, la britànica (amb un 20,6%, una xifra superior al 15,7% de l’any passat). Els francesos baixen en aquest 2016 a la tercera posició, ja que han representat un 18,4% (20,4% l’any passat). Aquest any destaca un repunt d’un mercat que sempre ha estat molt fidel a la Costa Daurada com és l’irlandès, que passa del 3,5% l’any passat al 5% l’actual). Pel que fa al mercat rus, es percep una lleugera davallada del 7,7% al 2015 al 6,6% aquest 2016.