Risc d’incendi elevat a les comarques d’interior

Protecció Civil activa el pla INFOCAT i posa èmfasi a l’Alt Camp, Conca de Barberà i Priorat

Per . Actualitzat el

Protecció Civil de la Generalitat ha posat per tercer dia consecutiu en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT perquè es manté l’elevat perill d’incendi forestal a 17 comarques sobretot de Ponent, Catalunya Central i interior de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Es preveu que la situació de risc s’allargui durant el cap de setmana davant la pujada de temperatures màximes i les humitats relatives mínimes baixes en diverses zones del territori. Cal afegir que pel cap de setmana hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya de calor per temperatures màximes extremes a tot l’interior de la meitat oest de Catalunya.

Protecció Civil insisteix en evitar qualsevol situació de risc i alertar el telèfon d’emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum.

D’acord amb les dades de la Direcció General de Medi Natural – Cos d’Agents Rurals i de Bombers de la Generalitat, avui són 17 les comarques amb més risc d’incendi forestal:

– Demarcació de l’Alt Pirineu: Alt Urgell i Pallars Jussà
– Demarcació de Barcelona: Alt Penedès
– Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages i Solsonès
– Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell
– Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Conca de Barberà i Priorat
– Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre ,Ribera d’Ebre i Terra Alta

Protecció Civil recorda que l’època de risc d’incendi forestal continua vigent i demana la col·laboració ciutadana, extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com llençar burilles des d’un vehicle encara que semblin apagades, deixar deixalles o qualsevol resta en entorn boscós o a prop, etc.

Podeu consultar tots els consells al web interior.gencat.cat/incendisforestals