La 25a edició de la Nit del Foc, acte estrella de la Festa Major de Cambrils

Un programa familiar d’arrel tradicional serà el protagonista de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí 2016

Per . Actualitzat el

Espectacles al voltant del foc i les tradicions populars marcaran el calendari de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de Cambrils que se celebra entre el 27 d’agost i l’11 de setembre.

Un dels actes més espectaculars és la Nit del Foc que té lloc el dia 3 de setembre i que enguany arriba a la seva 25a edició. La festa s’inicia a mitja tarda amb un correfoc infantil. A continuació, gairebé una desena de colles de diables es concentren per a fer la baixada del Marquès de los Vélez amb torxes i bombardeig d’aniversari que dóna lloc a l’inici del correfoc pels carrers del barri antic. Una gran exhibició que finalitza amb l’encesa de la Plaça i l’espectacle pirotècnic. La música dels Strombers i de l’orquestra All-i-oli allargarà la nit al Parc del Pinaret
El dia 8 de setembre se celebra la Diada de la Mare de Déu del Camí amb les tradicionals matinades i un seguici festiu, missa, el vermut popular i la ballada de sardanes en l’acte més tradicional de les festes que honoren la troballa de la Mare de Déu a la que es ret homenatge.

Enguany també tindrà lloc la 13a Trobada de Gegants de Cambrils que el 10 de setembre congregarà una quinzena de colles geganteres de tot Catalunya que es passejaran pel municipi en una gran cercavila i ballaran al ritme de la música.

A més, la Festa Major inclou altres activitats en un ampli programa en consonància amb l’aposta del municipi per les activitats familiars:

35è aplec de Sardanes de Cambrils (27 d’agost).
Pregó de Festa Major a càrrec de la Teca Teatre amb motiu del seu 50è aniversari. Un acte precedit per la cercavila amb el bestiari festiu i els timbalers (2 de setembre).
La Caminada Popular Camí de Festa des del Santuari de la Mare de Déu i seguint l’antic Camí Real (4 de setembre).
La Diada Castellera de Festa Major (4 de setembre).
Jocs i danses populars per a petits, joves i grans (5 de setembre).
La tarda amb activitats infantils per descobrir el seguici festiu i concert de reggae per xics amb el grup Penguins (6 setembre).
El festival de música en català FESTOUR amb els grups Segonama, Pepet i Marieta, Animal i DJ OGT (10 de setembre).

El programa complert es pot consultar descarregant l’aplicació “Cambrils”. El compte de Facebook www.facebook.com/cambfestes també ofereix informació sobre el concurs de fotografies d’Instagram “Aniversari Nit de Foc”, obert a tots els que hi vulguin participar.