Torredembarra estrena piscina l’última setmana d’agost

Després de més de cinc anys d’obres, permisos, inspeccions i informes, la piscina obrirà al públic aquest dilluns

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Torredembarra obrirà al públic el pròxim dilluns, 29 d’agost, les instal·lacions de la nova piscina municipal després que ja compti amb el corresponent projecte d’activitats i amb els informes favorables de Bombers i l’acta favorable d’una entitat d’inspecció i control en matèria d’incendis. L’obertura s’ha fet pública aquest matí durant la visita a l’equipament que han dut a terme l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; el regidor d’Esport, Raúl García, i el regidor de Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino.

Cal recordar que el nucli central de l’obra de la nova piscina es va finalitzar el març del 2011 però no es va arribar a obrir mai. L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que el govern municipal de l’actual mandat amb la intenció de posar en marxa l’equipament es va trobar amb un seguit de mancances que s’han hagut de resoldre com són la posada a punt de totes les instal·lacions i dotació d’equipaments bàsics, sistemes de protecció contra incendis, i redacció i execució del projecte d’activitats de tot l’àmbit de la piscina.
Amb totes aquestes qüestions resoltes, s’ha dut a terme la posada en marxa de la piscina, s’ha dotat dels complements esportius i de cadira d’accés per a minusvàlids, i s’ha millorat el paviment exterior amb gespa artificial i col·locació de mobiliari.

Totes les actuacions abans esmentades han comportat a l’Ajuntament una despesa de 130.000 € que s’han d’afegir al milió i mig de la primera fase que ja es va invertir en el seu dia i als 235.000 € de l’ampliació dels vestidors.
Aquesta piscina compta amb un vas de 25 m de llarg, 16,5 m d’ample, una profunditat variable d’1,80 m a 2,20 m, amb 8 carrils. S’hi poden dur a terme entrenaments i competicions locals i d’àmbit català.

L’alcalde, Eduard Rovira, ha exposat que s’ha decidit obrir ara la nova piscina (tot i que només queda un mes per finalitzar l’estiu) per poder realitzar obres a l’antiga piscina i així no deixar els usuaris sense servei. Aquestes altres obres es duran a terme al sistema de ventilació i al forjat de la sala de màquines, amb una inversió aproximada de 30.000 €. Cal tenir present que el Nadal passat es van fer millores en el sistema elèctric i a principi d’any es van dur a terme els treballs de reforç de l’apuntalament existent del sostre de la sala de màquines. Una vegada finalitzades les obres, aquesta piscina tornarà a ser la instal·lació aquàtica durant l’hivern.

pisci_torre

En relació al futur de la nova piscina, que ara per ara només es contempla per a ser utilitzada a l’estiu, l’alcalde ha explicat que finalitzar el projecte inicial és inassumible actualment per a l’Ajuntament de Torredembarra, ja que comportaria una inversió superior als quatre milions d’euros. Aquest projecte inicial preveia dos vasos més petits de tipus recreatiu i d’ensenyament (amb una profunditat màxima d’1,20 m), zona d’aigües (jacuzzi, etc.), gimnàs i cobertura de les instal·lacions.

Per aquest motiu, l’Ajuntament sol·licitarà un estudi tècnic que contempli l’aixecament dels dos vasos i una cobertura més ajustada per disposar d’un nou pressupost i decidir com i quan es poden seguir realitzant millores a la nova piscina fins a disposar dels vasos que permetin activitats recreatives i d’ensenyament com els cursets de natació o l’aiguagim de la gent gran, i de la cobertura total de les instal·lacions per així poder-les utilitzar tot l’any. En aquest sentit, l’alcalde ha manifestat que serà tota la Corporació Municipal i també la ciutadania qui acabarà decidint el seu futur.