ERC presenta al·legacions al projecte de l’Anella Mediterrània

Ricomà emplaça l’alcalde Ballesteros a un debat públic sobre «el projecte de privatització que podria suposar un deute de ciutat de 152 milions d’euros»

Per . Actualitzat el

El grup municipal d’ERC-MES-MDC, ha registrat aquest matí diverses al·legacions al projecte de privatització de l’Anella Mediterrània que qualifiquen ‘d’autèntic pelotazo’. Els principals punts que s’inclouen a les al·legacions fan referència a diverses línies: la durada de la concessió a 40 anys que podria no adequar-se al supòsit legal de concessió; la inviabilitat econòmica del projecte; el fet de superar el llindar màxim d’endeutament de l’Ajuntament permès per llei (i que arribaria al 145%) o l’absència dels informes favorables de Secretaria i serveis administratius de l’Ajuntament sobre el projecte que surt a exposició pública. Altres element que s’inclouen a les al·legacions i que preocupen especialment els republicans és el fet que perilla la sostenibilitat del Patronat Municipal d’Esports i els costos d’oportunitat per la ciutat i les retallades en serveis essencials per la ciutadania que derivarien del pagament anual a 40 anys del cànon de 2,5 milions.

 

Pau Ricomà s’ha mostrat molt crític amb l’actitud de l’equip de govern en relació a la informació que s’ha donat del projecte: ‘la proposta de Santa Gadea està marcada des d’un inici per la urgència, l’opacitat i la manca absoluta de transparència per part de l’equip de govern. Que els ciutadans de Tarragona haguem de pagar 152 milions d’euros en 40 anys, per una cosa que no necessitem, bé mereix un debat públic on s’aporti tota la informació al respecte’. En aquest sentit, el portaveu republicà ha emplaçat l’alcalde Ballesteros a un debat públic i obert a la ciutadana sobre el projecte de privatització de l’Anella: ‘L’alcalde diu que els nostres arguments no són certs. Estaríem encantats que ens demostrés que estem equivocats i que no anem camí d’hipotecar la ciutat d’aquesta manera’.

 

Ricomà, en referència a les darreres declaracions de Ballesteros, ha volgut remarcar que ‘no estem en contra de la idea dels Jocs, sinó de la pèssima gestió que n’està fent el PSC i del deute que pot generar per als tarragonins’. També ha remarcat que ‘no estem en contra de la iniciativa privada ni de la col·laboració público-privada quan aporta eficiència i benefici social. El projecte de Sant Gadea no compleix aquestes condicions, el que aportarà és deute per la ciutat’.