La Jove i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau fan històrica la plaça de les Cols

La Jove carrega el primer pilar de vuit a la plaça de les Cols i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau fan la millor actuació de la seva història

Per . Actualitzat el

pd8 folre manilles colla jove de tarragona

I com marca la tradició, el dia de Sant Magí a la plaça de les Cols de Tarragona, tenim una cita obligada pels amants dels bons castells. El dia començava tapat però quan el rellotge marcava les dotze en punt, ha començat la diada castellera, sota un sol de justícia. El sol, la xafogor i la calor aclaparadora que feia aquest matí, no han fet que els tarragonins es quedessin a casa, al contrari, la plaça i les escales de la Catedral estaven plenes de gom a gom.
Dia de contrastos a la diada castellera de Sant Magí d’aquest divendres a Tarragona. Mentre una colla feia la millor diada de la història (Sant Pere i Sant Pau), l’altra, el millor Sant Magí a la plaça de les Cols (Jove de Tarragona), i els del Serrallo, una molt bona actuació, els Xiquets no han tingut tota la sort que el patró de la ciutat els podia haver donat. Repassem les actuacions de cada colla:

La diada ha començat molt bé pels Xiquets de Tarragona descarregant un 3d9 amb folre, molt parat i molt ben quadrat. Però els problemes dels de la camisa ratllada han començat a la segona ronda amb el 2d9 amb folre i manilles. El castell pujava molt lent i a la primera estrebada forta han decidit baixar. Conscients que avui era el dia del 2d9, els del carrer Santa Anna, han tornat a apostar per la torre de 9 en tercera ronda. En aquesta ocasió, el castell portava millor mida, però l’estructura tenia diversos defectes d’encaix i l’han tornat a desmuntar. Després dels dos intents desmuntats de 2d9fm, a la ronda de repetició, han optat pel primer 5d8 de l’any, que ha pujat molt mogut i que s’ha trencat per la part de dalt, després de carregar-lo. Han acabat la seva actuació amb un pilar de 5. Els Xiquets, tot i haver començat molt bé, avui no ha estat el seu dia.

3d9_xiquets i2d9_xiquets  5d8_xiquets pd5_xiquets

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, han signat la millor actuació de la seva historia i déu ni do, com ho han fet. La feina ben feta als assajos i amb les idees molt clares per la diada, els del barri tarragoní han descarregat la primera clàssica de 8, que semblava com si l’haguessin fet vàries vegades. Actuaven en segona posició i a la primera ronda han optat per un 2d7, molt segur, ben defensat i molt maco de mida. El segon castell triat ha estat el 3d8, el 2n descarregat aquesta temporada i el 5è de la seva trajectòria castellera. Tot i que el castell ha pujat lent, no l’han hagut de defensar gaire, perquè estava molt segur i molt controlat. I per completar la clàssica de 8, a la tercera ronda era el torn del 4d8, en aquest cas l’han hagut de treballar una mica més que els altres, però l’han pogut descarregar. És el segon descarregat de la seva historia i el primer a la plaça de les Cols. Per acabar una diada rodona i amb la moral pels núvols, els de Sant Pere i Sant Pau, han optat pel pilar de 6 a la ronda de pilars. La construcció no ha patit ni s’ha mogut en cap moment, suau, molt finet i controlat en tot moment.

2d7_sp 4d8_sp 3d8_sppd6_sp

La tercera colla en actuar han estat els Xiquets del Serrallo. Tot i que volien sortir amb el 5d7 en primera ronda, han decidit que el primer castell a començar la diada seria el 3d7 amb agulla, un castell que ha pujat lent i que s’ha hagut de defensar quan entrava l’enxaneta del pilar, però finalment han descarregat sense més problemes. Els de la camisa blau marí, han triat el 5d7 amb agulla en segona ronda. Un castell complex, ja que després de coronar l’estructura del cinc, s’ha de deixar pas al pilar que apareix per l’estructura del tres. El castell ha pujat lent i mogut, però han demostrat que el tenien ben estudiat i ben assajat, descarregant-lo sense problemes. Aquest castell només l’havien carregat dues vegades a la seva historia. A la tercera ronda han optat per un 5d7 de postal.

3d7a1_serrallo 3d7a2_serrallo 5d7a1_serrallo   5d7a2_serrallo 5d7_serrallo

El pilar de vuit amb folre i manilles que ha carregat la Colla Jove Xiquets de Tarragona, ha estat el primer que s’ha vist en una diada de Sant Magí a la plaça de les Cols. Les coses començaven molt i molt bé pels del Cós del Bou, a la primera ronda han descarregat el 9d8 que feia preveure que avui seria un gran dia. Arribava el moment del castell insígnia de la colla, el castell que marca la diferencia i que és molt especial pels liles. El gran 5d9 amb folre han pujat molt segur, molt ràpid i molt controlat. El primer d’enguany i el 15è de la història de la colla. Han acabat les tres rondes amb un treballat 3d9 amb folre.
Però el gran moment de la diada arribava en forma de pilar, el pilar de vuit amb folre i manilles. El castell ha pujat molt segur, però a l’entrada de l’enxaneta ha patit un parell d’estrebades que ha fet llenya després de carregar-lo. La celebració de la colla ha estat notable, ja que l’últim pilar de vuit que s’ha vist a la plaça de les Cols va ser fa 138 anys.

9d8_jove 5d9_jove 3d9_jove