La Festa del Romesco deixa un bon regust a La Pobla

A més de presenciar el concurs, el nombrós públic assistent va poder gaudir amb una musclada oferta per l’organització de l’esdeveniment

Per . Actualitzat el

El passat dissabte, 20 d’agost, es va celebrar a La Pobla de Mafumet la 22a edició de la Festa del Romesco, una tradició consolidada al municipi i que cada any reuneix a centenars de veïns i veïnes de La Pobla entorn d’aquesta festa culinària amb el romesco com a protagonista i que es va celebrar als jardins del Pavelló Municipal del municipi.
Aquest any es van presentar al concurs culinari un total de 17 parelles romescaires, que van preparar la tradicional recepta d’aquesta festa: el rap amb romesco. Després, un jurat va tastar i avaluar totes i cadascuna de les cassoles elaborades per decidir quina era la millor en base al seu sabor, olor i textura, entre altres factors. Val a dir que, més enllà dels guanyadors, tots els participants van rebre un diploma acreditatiu de la seva participació, així com un obsequi per part de l’organització.

A més dels romescaires, unes 400 persones es van donar cita a la Festa del Romesco, un acte consolidat en el municipi i emmarcat dins de les festes d’estiu de La Pobla, els quals tenen lloc durant els mesos de juliol, agost i setembre. Totes aquelles persones que hi volen participar al concurs s’inscriuen prèviament a l’Ajuntament, el qual, a canvi d’un preu simbòlic, els facilita el material i els ingredients bàsics per preparar les seves receptes de rap amb romesco. Tots els veïns i veïnes del municipi que van assistir a la Festa del Romesco van poder degustar musclos i cava oferts per la Comissió de Festes. De fet, l’organització va preparar fins a 125 quilos de musclos, que van ajudar a amenitzar l’espera mentre els romescaires cuinaven i el jurat avaluava les propostes.

Un any més, la Festa del Romesco de La Pobla va ser una jornada festiva amb una alta participació de pobletans i pobletanes que van poder gaudir i degustar una festa culinària en companyia dels seus familiars i amics.

I després del romesco, arriba la Paella

D’altra banda, les Festes d’Estiu avancen i tot apunta ja a la Paella Popular, que enguany celebrarà la seva 25a edició el proper dissabte, 3 de setembre. Aquesta és una activitat gastronòmica i festiva que se celebra al municipi des de 1991 i que, any rere any, ha anat convertint-se en una cita indispensable en el calendari festiu de La Pobla. Tant és així que en l’edició de 2015, van participar- hi prop de 2.000 persones, xifra que també s’espera assolir enguany.

La 25a Paella Popular se celebrarà un any més a la zona de les Moreres, que es troba a tocar de l’estadi municipal (al carrer Mina de Madró). En aquest punt, i com en edicions anteriors, l’Ajuntament del municipi habilitarà l’espai per tal que els participants hi puguin cuinar les seves paelles. A més, el consistori pobletà també proporcionarà nombrosos ingredients a les diferents colles perquè puguin cuinar les seves paelles. Entre els aliments que reparteix l’Ajuntament, hi ha sípies, gambes, galeres, musclos, crancs, cloïsses, pollastre, tomàquets i arròs que, combinats amb el toc culinari ofert per cada grup, de ben segur que donaran unes exquisides paelles.

A les 14 hores es llançarà el coet que marcarà el moment en què els grups poden tirar l’arròs a les seves paelles, si bé des de bon matí i durant tota la jornada s’aniran produint diferents activitats d’animació familiar i infantil. Un cop les paelles estiguin a punt, els participants podran dirigir-se a la carpa habilitada per a l’ocasió i en la qual, a més de gaudir d’un bon dinar, es podrà passar una bona estona amb les diverses actuacions que hi ha programades.

La Paella Popular de La Pobla és una activitat que s’emmarca en el conjunt de les Festes d’Estiu del municipi. Amb motiu d’aquesta 25a edició de l’activitat, es repartiran ampolles de cava dissenyades especialment per a l’ocasió i, com en els darrers anys, se celebrarà una recollida solidària d’aliments que es donaran a Creu Roja.