Èxit de la Fira d’Artesants d’Altafulla

Unes 25.000 persones han visitat les 120 parades que hi han participat

Per . Actualitzat el

a 19a Fira d’Artesans d’Altafulla ha superat amb escreix les seves expectatives. Un any més, l’entorn de les Eres ha quedat petit amb la visita de més de 25.000 persones, segons dades de la Policia Local. Una xifra que torna a demostrar la consolidació d’una mostra marcada en vermell cada estiu a l’agenda de vilatans, turistes, i veïns de la contrada.

L’afluència de visitants, que no s’han volgut perdre l’ampli programa d’activitats que oferia aquesta dinovena edició, ha estat constant al llarg d’aquests quatre dies de mostra.

 

Els visitants han pogut gaudir de més de 120 parades d’artesania i gastronomia, mostres d’oficis antics, tallers infantils, i actuacions musicals en directe. Les activitats han culminat aquest diumenge a la nit amb un marcat accent local amb la participació dels Bastoners, els Gegants, i els Grallers d’Altafulla.

 

Enguany el públic també ha pogut fotografiar-se al photocall, dissenyat específicament per la fira de la mà de l’artista local Orion Leim. I una altra de les novetats d’aquesta nova edició ha estat el concurs d’Instagram, els guanyadors del qual han estat Carla Gómez i David Garcia. Molts dels visitants també han aprofitat per fer un cop d’ull al Museu Etnogràfic, que ha obert les seves portes en el marc de la celebració de la fira.

 

El coordinador de la mostra, Diego Spano, ha qualificat aquesta dinovena edició de “magnífica”. Ha destacat la satisfacció tant per part de l’organització, com dels visitants i dels paradistes.

 

Una valoració “molt positiva” que ha compartit la presidenta del Col·lectiu d’Artesans, Laia Gatell, qui també ha remarcat les “bones sensacions de visitants i paradistes”. Ha avançat que ja estan pensant en la vintena edició.

En referència a les novetats, ha destacat la bona resposta de les entitats i del públic respecte la vessant més local que ha ofert la mostra; així com la bona acollida per part de les famílies de la zona infantil, que “esperem continuant perfilant en la propera edició per acabar-la d’arrodonir”.

Per la presidenta del Col·lectiu d’Artesans, les claus de l’èxit després de dinou anys de trajectòria són “la qualitat, la varietat, i la familiaritat”.

 

Un èxit que, segons el regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Pere Gomés, és “mèrit del Col·lectiu d’Artesans, que ha aconseguit que l’esdeveniment sigui un referent a la Costa Daurada”. El consistori ha estat l’encarregat d’habilitar zones d’aparcament, assistència mèdica permanent, i neteja.

 

El regidor ha fet un balanç “més que positiu”, i ha destacat “l’èxit de participació, l’èxit de públic, i l’èxit de diversitat”.

L’edició d’enguany ha esdevingut una prèvia del que serà la 20a Fira d’Artesans d’Altafulla. Un número rodó en què el Col·lectiu d’Artesans d’Altafulla espera tornar-se a superar. Ara toca seure per fer balanç, i uns mesos de descans per encarar amb força aquest vintè aniversari.