Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l’incendi forestal de Calafell

Segons els Agents Rurals el foc hauria afectat més d’11 hectàrees. Continuen les tasques d’extinció durant aquesta nit amb 5 vehicles dels bombers a la zona

Per . Actualitzat el

A les 16.45 h d’aquest dimarts, els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal de Calafell, que afectava una zona de vegetació entre les urbanitzacions de Mas Mel i Bellamar.
Al llarg del dia, una desena de dotacions terrestres han estat treballant en l’incendi que es trobava estabilitzat des d’ahir al vespre.
Segons les últimes dades del cos d’Agents Rurals, el foc ha cremat 9’6 hectàrees de pi blanc i matoll.

22.00h

Els Bombers comtinuen treballant per controlar l’incendi. Les dotacions terrestres s’aniran retirant fins mantenir un dispositiu de 5 vehicles.

 

20.45h

A les 19.53 hores, els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l’incendi de Calafell, tan bon punt s’han pogut estabilitzar els dos focus principals i un focus secundari a la zona del repetidor, al nord de la urbanització Mas Mel. L’incendi, que ha afectat una zona de vegetació forestal entre les urbanitzacions Mas Mel i Bellamar, hauria cremat, segons les darreres informacions del cos d’Agents Rurals, unes 11 hectàrees.

En aquests moments continuen treballant a la zona els efectius terrestres amb el suport de 4 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 1 helicòpter bombarder i 2 avions de vigilància i atac) per tal de poder-lo donar per controlat. Cal recordar que no ha estat necessari fer cap desallotjament preventiu de les urbanitzacions més properes a l’incendi.

Al llarg de la tarda el dispositiu d’extinció ha estat format per un total de 27 dotacions terrestres i 9 mitjans aeris. També s’hi han desplaçat efectius del cos dels Mossos d’Esquadra, dels Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), de la Policia Local, del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), i voluntaris de Protecció Civil de l’AVPC Calafell.

 

20.00h

Les primeres dades de la investigació apunten a la intencionalitat com a hipótesi de la causa de l’incendi, informen els Agents Rurals.

 

19.30h

Imatge de la superfície cremada de l’incendi, segons agents rurals de Catalunya.

Cqes8d6WYAARP1j

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19.00h

Segons informen els agents rurals el foc hauria cremat 11,14 ha, de les quals 34,81% arbrat i 65,19% matollar. Els bombers continuen treballant per estabilitzar l’incendi. Sobretot en el focus secundari a la zona del repetidor, a la zona alta de la Urbanització Mas Mel. S’afegeixen 2 mitjans aèris més al dispositiu, ja en són 9 i 27 de terrestres.

El servei del 112, ja ha rebut més de 300 trucades de l’incendi.

Una ambulància amb voluntàris de la Creu Roja de Tarragona s’ha afegit al dispositiu de l’incendi a Calafell.

 

16.30h

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 15.37 hores, d’un incendi de vegetació forestal a Calafell, entre les urbanitzacions Mas Mel i Bellamar. Segons les primeres informacions hi hauria dos focus distanciats, entre ells, aproximadament en 1’5 quilòmetres.

Fins al lloc s’hi han desplaçat 27 dotacions terrestres, entre les quals hi ha cinc vehicles de la unitat GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) i 7 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 4 helicòpters bombarders i 2 avions de vigilància i atac). Els efectius treballen sobretot al flanc del focus més proper a la urbanització Mas Mel. Segons informa el cos de Mossos d’Esquadra, que ha desplaçat 7 patrulles, cap persona ha estat desallotjada, tan sols els veïns del carrer Ponent han marxat dels seus domicilis per iniciativa pròpia.

En aquest sentit, es recomana als veïns de la zona que es confinin a l’interior dels seus domicilis si els arriba fum o cendra de l’incendi.

La Policia Local de Calafell ha tallat l’accés del carrer Lituània, a la urbanització Mas Mel, segons informacions dels Mossos d’Esquadra.

El dispositiu també està format per efectius dels Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), de la Policia Local, i del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), que ha desplaçat una ambulància amb caràcter preventiu.

Segons els primeres dades provisionals del cos d’Agents Rurals, l’incendi afectaria 7 hectàrees de vegetació forestal, entre els dos focus.

Els Bombers de la Generalitat també treballen en un altre incendi de vegetació a Calonge (Baix Empordà)
Un total de 5 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris treballen per acabar d’extingir un incendi que ha afectat vegetació urbana entre la platja de Sant Antoni de Calonge i la platja de Palamós.

A causa de l’incendi, l’avís del qual s’ha rebut a les 16.47 hores, no ha estat necessari fer cap tipus de desallotjament.