Els Gegants Vells estrenen vestits

La Cucafera també ha renovat la seva imatge aprofitant que fa 25 anys

Per . Actualitzat el

Aquest matí s’han presentat els nous vestits dels Gegants Vells i del Cós del Bou. La plaça de les Cols ha acollit l’acte que ha comptat amb la participació de la regidora de Festes, Begoña Floria, el representant dels portants dels Gegants Vells, Alfredo Gonzalez, i el sastre Josep Maria Casas que s’ha encarregat tal i com ell ha explicat de “recuperar la riquesa i la vistositat dels vestits originals”. El Gegants Vells, la Cucafera i el Drac de Sant Roc han estat els elements del Seguici Popular que aquest any han estrenat nova imatge amb el suport de l’Ajuntament. La consellera Begoña Floria ha explicat que “seguim amb la línia encetada l’any passat amb l’Àliga i els Nanos per recuperar l’esplendor del Seguici Popular i millorar els elements que l’integren”.

Els Gegants Vells amb més d’un segle d’història, van ser construïts el 1825 i  són les peces més antigues que actualment surten al Seguici Popular. Són de propietat municipal encara que estan cedits als veïns del Cós del Bou des de l’any 1904. La presentació dels nous vestits ha anat acompanyada d’una cercavila pels principals carrers de la Part Alta. El Gegants s’han acomiadat dels antics vestits a les festes de Sant Roc, i avui han sortit mudats en la seva primera aparició pública per Sant Magí. El sastre Josep Maria Casas també es va encarregar l’any passat de vestir el Gegants Moros.

Enguany la Cucafera fa 25 anys i necessitava un arranjament a fons que tornés a mostrar aquesta bèstia tan estimada en tota la seva plenitud. Sota la direcció de l’escultora Àngels Cantos, amb la col·laboració de l’Antoni Mas pel que fa a l’estructura i els mecanismes i el Juan Jesús Paredes, que s’ha encarregat de posar al dia totes les escames de cuir, s’ha fet un acurat treball d’artesania que permetrà gaudir d’aquesta bèstia per molts anys. La Cucafera va presentar-se en societat el diumenge 15 d’agost amb una plaça de les Cols plena per descobrir-ne el nou aspecte.  Els documents històrics ja parlen que Tarragona comptava al 1381 amb la presència de la Cucafera de Montblanc i dos anys més tard parlen de la Cuca del gremi de pellissers. La bèstia va ser recuperada al 1991 per l’Associació de Veïns del Barri del Port.