Un castell de focs acomiada les Nits Daurades

Durant set dies de festa s’han celebrat més d’una vintena d’actes

Per . Actualitzat el

Salou va viure ahir el dia gran de les festes de les Nits Daurades amb la solemne processó amb la verge de Santa Maria del mar a coll de devots i mariners descalços que va sortir a espatlles, després de la missa gran a l’església de Santa Maria del Mar. Encapçalats per la banda de tambors i cornetes Misericòrdia de Reus i precedits pels portadors de les torxes la Verge va anar a coll dels mariners des de l’església fins al passeig Jaume I, i fins a embarcar a l’espigó del Moll on la van treure en una barca a rems a alta mar. En el seu recorregut des de l’església i fins al mar també va estar acompanyada de les autoritats a més de nombrós públic que va aplaudir la processó i els portadors de torxes.

Un cop els mariners la van tornar a port, van tornar a carregar-la a esquenes i van dirigir-se acompanyats de tot el seguici fins a la plaça de les Comunitats Autònomes des d’on es van llençar el gran castell de focs d’artifici que es va veure des de tots els indrets del municipi i davant una gran afluència. Enguany, la pirotècnia Tomàs de Benicarló va ser l’encarregada de llençar 375 quilos de pólvora davant l’atenta mirada de milers de visitants. Un espectacle de llum i color amb moltes formes van il·luminar el cel de la capital de la Costa Daurada.
La nit va acabar amb la música de l’orquestra ‘Moonlight’ a la plaça de les Comunitats Autònomes i amb el ball de festa es va posar punt final a set dies d’actes a la capital de la Costa Daurada al punt més àlgid de la temporada turística.

Des de la regidoria de Cultura i Festes, organitzadors de les Nits Daurades, s’ha valorat molt satisfactòriament l’activitat que s’ha generat al voltant de les activitats festives d’aquesta darrera setmana amb grans esdeveniments com el concert de Fangoria, o els espectacles que s’han desenvolupat majoritàriament a la plaça de les Comunitats Autònomes, totes elles de caràcter gratuït.