Nous contenidors faran possible el reciclatge per a festes

L’experiència servirà de prova pilot per millorar la recollida a la Part Alta

Per . Actualitzat el

Un total de 100 contenidors de les 5 fraccions es distribuiran pels principals espais de la festa durant Sant Magí i Santa Tecla. Els Jardins del Camp de Mart, la plaça de la Font, la plaça de Dames i Vells, la plaça del Rei, la plaça Sedassos, el Passeig de les Palmeres, la plaça Verdaguer, la platja del Miracle i el carrer Cos del bou acolliran aquests contenidors de vidre, paper, envasos, orgànica i rebuig. Es pretén, doncs, posar les coses més fàcils als ciutadans que beguin i mengin pel carrer durant els dies de festa.

Es tracta de contenidors de mida petita que duran una bossa del color de la fracció corresponent. D’aquesta manera, només caldrà un únic camió per recollir totes les fraccions i, un cop a la deixalleria, es distribuiran a la planta de la fracció corresponent. Aquesta iniciativa encaixa molt bé amb l’urbanisme de la Part Alta i, segons la regidora de Medi Ambient i Neteja, Ivana Martínez, servirà de prova pilot per millorar les deficiències del barri en matèria de reciclatge. Recordem que, actualment, el barri fa servir unes papereres mòbils només de fracció rebuig que fomenten que els veïns no duguin el reciclatge al qual estan obligats.

En aquest sentit, Martínez ha fet una crida a fer-ne un bon ús d’aquests contenidors per aconseguir «unes festes més sostenibles». La consellera de Festes, Begoña Floria ha destacat que l’objectiu compartit per Festes i Neteja Pública és que «l’impacte dels grans esdeveniments sigui el mínim possible» i ha recordat que «aturar el canvi climàtic passa també per aquestes petites accions».

El reforç amb aquestes illes de contenidors, se suma al dispositiu de neteja habitual per Sant Magí que, a més del servei normal diari, cada dia de les festes, des de la 22 h fins a les 5 de la matinada, compta amb un dispositiu format per 11 operaris amb vehicles escombradora, regadora, etc.