La Cucafera torna del seu «lifting»

El proper diumenge dia 14 d’agost Tarragona podrà veure restaurada la bèstia a la Plaça de les Cols

Per . Actualitzat el

La bèstia torna per les festes de Sant Magí amb una imatge renovada després de quatre mesos en mans d’Àngels Cantos que s’ha ocupat de fer-li una rentada de cara, Antoni Mas que ha renovat els mecanismes interns i reforçat l’estructura, i Jesús Paredes que ha reposat les escames de cuir deteriorades i ha tenyit tota la cuirassa. Es tracta d’un acurat treball realitzat i acabat aquest passat diumenge 6 d’agost, i que era necessari després de 25 anys d’història que l’element del bestiari tarragoní celebra enguany, des que va ser recuperat per l’A.V.V del Port l’any 1991, i amb referències històriques que la daten al s.XIII.
Així, i per primer cop a Sant Magí, la Cucafera farà aparició junt a altres actes especials. La mateixa tarda l’entitat presentarà la nova samarreta de la colla amb un dibuix frontal de la bèstia, obra d’Iván Puente i a la part del darrera el nou logo d’entitat dissenyat per Àlex Carrasco i el de l’A.V.V el Port, redissenyat per Aitor Bueno. Acte seguit, a les 20h la Cucafera tarragonina desfilarà amb l’aspecte renovat en una cercavila de lluïment molt especial i amb la companyia de les cucaferes de Tortosa (padrina de la nostra) i la de Reus (apadrinada per nosaltres). L’itinerari serà el següent: pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilats, c. La Nau, bda. Misericòrdia i pl. de la Font.
L’endemà dilluns 15 d’agost l’entitat durà a terme a les 18.30h de la tarda i a la Plaça del Fòrum el popular càsting per escollir la nova princesa i el nou cavaller que representaran enguany la llegenda de la Cucafera a l’acte ‘La Cucafera Baixa!’ del 20 de setembre per Santa Tecla, a les escales de la Catedral, i que enguany acabarà amb una gran festa final a la Plaça dels Carros, ‘La CucaFesta’.