La caserna de la Guàrdia Civil ja és història

Les tasques d’enderrocament han finalitzat i es procedirà a construir-hi pisos

Per . Actualitzat el

Els operaris han finalitzat l’enderrocament de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Els treballs, iniciats el passat abril, han consistit en desmuntar un conjunt de dos edificis que ocupaven una superfície de 2.442 metres quadrats. El que donava al carrer López Peláez tenia un pis d’alçada mentre que l’edifici limítrof amb el carrer Josepa Massanes era de tres pisos. Arran de les característiques dels edificis i de la seva ubicació, l’enderrocament s’ha fet manualment des de la planta tercera a la primera mentre que les parets i els forjats del sostre de la planta baixa s’han enderrocat a màquina.

Ara s’estan duent a terme les cates arqueològiques prèvies a la segona fase que consistirà en construir habitatges a «preus assequibles» destinats a la venda. Seran 30 habitatges, 31 aparcaments, a més de trasters i locals comercials a la planta baixa. Els nous habitatges tindran entre 65 i 105 metres quadrats, n’hi haurà de dues, tres i quatre habitacions.

El cost de la construcció serà de 3,6 milions d’euros, anirà a càrrec de Smhausa, i es preveu que a mitjan any que ve estiguin enllestits.

Aquesta obra s’emmarca en un pla de reforma d’aquesta part de la ciutat i anirà acompanyada de la instal·lació d’uns gronxadors a l’espai remodelat del carrer d’Ixart i de l’obertura del jardí del Banc d’Espanya. L’edifici que albergava l’antiga comandància de la Guàrdia Civil es va comprar al Ministeri de Defensa el 2012, per 786.877 euros.