‘De les Cols a la TAP’ torna a reunir els caps de colla del Concurs de 2014

El documental s’estrenarà el 10 de setembre

Per . Actualitzat el

L’any 2014 Jordi Gaya, Isaac Herrera, Roger Peiró i Carles Ribas es trobaven al capdavant de les colles castelleres tarragonines en la XXV edició del Concurs de Castells. Gairebé dos anys més tard d’aquella fita, que va suposar un dels moments més àlgids de la història recent del món casteller de Tarragona i de tot el país, han tornat a reunir-se al mateix indret on van tocar el cel: la Tarraco Arena Plaça.

Aquest retrobament s’emmarca en el rodatge del documental ‘De les Cols a la TAP’, un projecte de la productora Faixa Apart que recull els èxits castellers dels últims anys de les quatre colles locals, des de la diada de Sant Magí de 2009 fins el Concurs de Castells de 2014. Durant aquests cinc anys -i també a la temporada 2015-, les colles tarragonines van assaborir els èxits més importants del món casteller recent.

El projecte també inclou una segona entrevista en grup prop de la plaça de les Cols a quatre castellers veterans: Josep Maria Pasqual, Josep Maria Gaya, Quico Pino i Ferran Ventura. Ells quatre aporten el punt de vista retrospectiu al documental, que es complementa amb nombroses entrevistes individuals a membres destacats i personalitats relacionades amb el món casteller, com els periodistes Carles Cortés i Raquel Sans.

‘De les Cols a la TAP’ és fruit de gairebé dos anys de feina, des que Faixa Apart va fer públic l’inici del projecte el gener de 2015 i que ha tingut com a principal obstacle la manca de recursos, especialment econòmics. Finalment, però, l’estrena del documental està prevista pel dia 10 de setembre i s’emmarcarà tant en els actes de les festes de Santa Tecla com en la Biennal de Castells, tot aprofitant l’ocasió que brinda la celebració de la XXVI edició del Concurs de Castells de Tarragona el proper mes d’octubre.