L’Ajuntament de Tarragona i Creu Roja distribueixen 2.650 cendrers als usuaris de les platges

Les burilles a la sorra és un dels principals residus que es generen diàriament a les platges

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament posa a disposició dels usuaris de les platges 2.650 cendrers per a dipositar les burilles. Creu Roja col·laborarà en la distribució i els mateixos usuaris podran recollir-los en els llocs de socors de totes les platges. Es tracta d’un petit recipient amb tapa, que permet guardar les burilles per llençar-les a les escombraries després de la jornada de platja.

Les burilles a la sorra és un dels principals residus que es generen diàriament a les platges. El garbellat diari de la sorra que es realitza a primera hora del matí en detecta un gran volum, però també una gran part acaba al fons marí. Aquestes restes del cigarret estant formades per acetat de cel·lulosa, un derivat del petroli, i tarden entre 12 i 15 anys a descompondre’s. A més, el filtre de la cigarreta, que absorbeix els productes químics i nocius del tabac, en entrar amb l’aigua, els desprèn. Això comporta que cada cigarreta contamini fins a 8 litres d’aigua i n’afecti la seva biodiversitat.