El patrimoni de la ciutat rep prop de 600.000 visitants a l’any

L’objectiu és arribar al milió en el període 2018 – 2019

Per . Actualitzat el

Els recintes monumentals de la ciutat van tancar el 2015 amb 583.414 visitants, i en el que portem de 2016 ja en són 388.594. La consellera de Patrimoni, Begoña Floria ha explicat que el nombre de visitants va en ascens continuat i l’objectiu per al proper any és arribar a les xifres del 2010, abans que les mesures per pal·liar la crisi provoquessin dificultats per obrir de manera continuada alguns dels recintes, com les cases Castellarnau i Canals.

En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que per al proper juny de 2017 està prevista la posada en marxa del nou sistema de gestió dels monuments, que consistirà en l’externalització del sistema informàtic i el manteniment i que es realitzaran amb control i supervisió municipal. Floria ha assegurat que, d’aquesta manera «recuperarem tot el potencial dels nostres recintes monumentals». La responsable de Patrimoni ha explicat que «Tarragona és una ciutat patrimonial que encara té molt recorregut en el posicionament de marca i, en aquesta línia, estem treballant per arribar al milió de visitants en el període 2018-2019».

Durant aquest mes de juliol, s’han dut a terme 17 visites guiades gratuïtes a les Cases Castellarnau i Canals, gràcies al conveni amb l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils, mitjançant la qual una estudiant del Curs Superior de Guia, informació i assistència turístiques, Meri Karkuzashvili, ha estat l’encarregada de realitzar les visites en català i castellà com a exercici de pràctiques. S’han realitzat 17 visites, 9 a Castellarnau i 8 a Canals, hi han passat un total de 450 persones.