Teatre al carrer per reforçar la convivència a Sant Salvador

El Pla de Desenvolupament Comunitari impulsa l’obra de teatre-fòrum ‘El Mustafà viu al replà’

Per . Actualitzat el

El diumenge vinent, 7 d’agost, a la plaça de l’Església de Sant Salvador es representarà l’obra “El Mustafà viu al replà”, una proposta del Pla de Desenvolupament Comunitari del barri amb la col·laboració de l’Associació de veïns de Sant Salvador i Sant Ramon, el Centre Cívic i la Taula d’entitats i serveis del barri. L’espectacle anirà seguit d’un espai de debat posterior on es reflexionarà de manera creativa al voltant de com reforçar la convivència en el barri.

 

L’acció s’emmarca dins els actes de les festes del barri de Sant Salvador i del seu 50è aniversari, organitzada per l’Associació Veïnal de Sant Salvador i Sant Ramon amb la col·laboració de la Taula d’entitats i serveis del barri. S’han programat multiplicitat d’activitats que promouen valors com la cohesió i la convivència comunitària, la solidaritat i la vinculació veïnal al barri.

 

Per tal de contribuir a aquests valors, el Pla de Desenvolupament Comunitari ha promogut aquesta proposta de teatre al carrer que també inclou un debat posterior amb el públic sobre la situació que es planteja per cercar solucions creatives de manera col·lectiva. Aquest particular debat no queda sols restringit a la verbalització de reflexions i possibles propostes. També preveu el fet que els veïns i veïnes que ho desitgin puguin passar a ser protagonistes en primera persona de l’obra, per tal de representar les potencials solucions aportades.

 

Aquesta acció del Pla de Desenvolupament Comunitari de Sant Salvador està promoguda des de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona; amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, hi ha col·laborat l’Associació de Veïns/es de Sant Salvador i Sant Ramon, el Centre Cívic, i la Taula d’Entitats i Serveis del barri.

 

El Pla de Desenvolupament Comunitari té com a missió impulsar i dinamitzar les relacions socials de cooperació entre els agents del barri, amb un especial interès a transformar les condicions de vida materials i, en particular, les relacionals dels veïns i les veïnes de Sant Salvador i Sant Ramon.