Els romans tornen a l’amfiteatre

Posades a la venda prop de 800 localitats de l’espectacle ‘Un triomf a Roma. La celebració d’una victòria militar’ que se celebrarà divendres 5 i dissabte 6

Per . Actualitzat el

L’Amfiteatre de Tàrraco prendrà tot el protagonisme, les pròximes dues setmanes, de les activitats de ‘Tarragona Història Viva’, amb la celebració de tres espectacles de recreació històrica de gran nivell: ‘La música a l’antiga Roma’, sobre la recuperació de les antigues melodies que sonaven a l’imperi romà; ‘Un triomf a Roma’, per explicar la manera com se celebraven les grans victòries en les campanyes militars; i, finalment, ‘Gladiadors’ per apropar-nos fidelment, i allunyats dels estereotips de Hollywood, l’estil de vida que portaven els lluitadors.

La primera d’aquestes representacions tindrà lloc dijous que ve, a les 21h. Els italians Ludi Scaenici, el principal grup d’estudi de música antiga i convidats habituals del festival Tàrraco Viva, ens aproparan els sons i les melodies que formaven part de la vida quotidiana de l’antiga Roma. El Ludi tornaran a actuar el dijous 11 d’agost, en el mateix escenari.

El segon espectacle de recreació històrica és el plat fort d’enguany de ‘Tarragona Història Viva’. Tres grups locals (Projecte Phoneix, Nemesis Arq i Thaleia), amb la col·laboració especial dels Ludi Scaenici, interpretaran, de manera fidedigne, la manera com se celebraven les grans victòries militars a l’antiga capital de l’imperi. ‘Un triomf a Roma’ es representarà en doble sessió, una el divendres 5, a les 21h, en català (i comentaris en francès); i l’altra, el dissabte 6, també a les 21, en castellà (i comentaris en anglès). Aquesta reconstrucció explicarà què era el Triomf, quines condicions havien de passar per a la seva celebració, on tenien lloc i qui les organitzava; i, finalment, quin era l’ordre i la composició de la Pompa Triomfal, la desfilada d’honor.

El tercer gran acte que viurà l’Amfiteatre de Tàrraco serà ‘Gladiadors’, un espectacle de reconstrucció històrica sobre la vida dels famosos lluitadors que participaven en els jocs damunt la sorra de l’amfiteatre. La posada en escena de ‘Gladiadors’, que tindrà lloc el divendres 12, el dissabte 13 i el diumenge 14, presentarà moltes novetats respecte a les que es poden veure amb motiu del festival Tàrraco Viva.