Els hospitals de Santa Tecla i el Vendrell atendran 27.000 urgències entre juliol i agost

A l’hospital del Baix Penedès s’atenen pics màxims de més de 350 urgències diàries durant la primera quinzena d’agost

Per . Actualitzat el

Setmanes d’intensa activitat als serveis d’urgències dels hospitals de la Xarxa de Santa Tecla i al conjunt d’Àrees Bàsiques de Salut (ABS) del Baix Penedès i del Tarragonès Nord. Entre juliol i agost, els serveis d’urgències de l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona i de l’Hospital del Vendrell atendran conjuntament uns 27.000 casos, fet que representa una mitjana de 216 atencions diàries a cada centre. L’estiu té especial incidència a urgències de l’Hospital del Vendrell,  on més de 8.000 pacients seran atesos aquest agost amb pics màxims que poden arribar a les 350 atencions diàries en les setmanes de plena ocupació turística a la Costa Daurada.

 

Urgencies-el-vendrell2

Entre juliol i agost, els serveis d’urgències de l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona i de l’Hospital del Vendrell atendran conjuntament uns 27.000 casos. Foto: Tomàs Varga

 

 

Com cada any, l’arribada de la temporada alta a la Costa Daurada exigeix el màxim dels serveis d’urgències dels dos hospitals de la Xarxa de Santa Tecla al territori. En el període comprès entre l’1 de juliol i el 31 d’agost els dos centres atendran prop de 27.000 urgències (unes 16.000 al Baix Penedès i unes 11.000 al Tarragonès), resultat de l’alta demanda assistencial als dos centres hospitalaris. Aquest mes de juliol el Vendrell ja va atendre 7.551 urgències (una mitjana de 244 pacients diaris i amb pics màxims de 316 atencions en un dia). Les previsions per al mes d’agost a l’hospital del Baix Penedès, tenint en compte l’activitat de 2015, és arribar a les  8.400 urgències (una mitjana de 270 atencions diàries amb pics màxims que poden superar les 350 urgències en una franja de 24 hores). A l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona l’efecte del turisme és inferior, tot i que també hi ha un notable augment de l’activitat. Entre juliol i agost s’atendran unes 11.000 urgències (5.500 cada mes), el que representa una mitjana de 176 urgències diàries i pics màxims de 212 atencions els dies de més activitat.

Més activitat també a l’atenció primària

L’efecte del turisme també provoca un increment de la demanda assistencial a la xarxa d’atenció primària. Entre juliol i agost els centres de salut  de Calafell, Coma-ruga, Torredembarra i la Pineda, tots ells gestionats per la Xarxa de Santa Tecla, atendran plegats unes 30.000 urgències derivades de l’activitat turística. La gran majoria d’aquesta activitat es concentra als CAP de Calafell i Torredembarra, on se superen fàcilment les 160 urgències diàries a l’agost. Tant a la primària com als serveis d’urgències hospitalàries la Xarxa de Santa Tecla aplica un reforç d’estiu per adaptar els serveis a l’alta demanda assistencial.

 

La platja de Salou en ple mes d'Agost

La Costa Daurada està plena com un ou aquests dies d’agost. Tomàs Varga

 

La Costa Daurada, plena

El sector turístic de la Costa Daurada està d’enhorabona perquè aquest mes d’agost s’està assolint la plena ocupació tant a hotels com a càmpings i apartaments turístics. El territori està literalment ple d’estiuejants que requereixen nombrosos serveis, com ara el comerç, de restauració i l’oci, a més d’altres serveis complementaris però cabdals com són l’atenció sanitària i la seguretat.

Segons l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, la primera quinzena d’agost s’ompliran les més de 60.000 places diàries que ofereixen la vuitantena d’hotels associats, el que representa un potencial d’1.800.000 pernoctacions mensual al conjunt de municipis de la Costa Daurada. Pel que fa als càmpings, el 2016 està resultant un any positiu i confien haver superat els 7,7 milions de pernoctacions un cop finalitzi la temporada. El sector dels apartaments turístics també estarà per sobre del 90% d’ocupació aquest agost. En tots els sectors turístics s’està registrant un increment del 5% en l’activitat en relació a l’any 2015. Com a particularitat, cal destacar que el mercat britànic ha desbancat el rus als hotels, mentre que el mercat nacional i francès és el que predomina als càmpings del nostre litoral.