Arriben les tradicionals Festes de Sant Roc 2016

La renovació dels vestits dels Gegants, la distinció de canoner d’honor a la Colla Jove i el pregó, protagonitzat pel director de teatre Ramon Simó, actes més destacats.

Per . Actualitzat el

Sant Roc 2016

Del 13 al 16 d’agost tornarem a gaudir de les centenàries i tradicionals festes de Sant Roc al carrer del Cós del Bou de Tarragona. Un any més el cartell ha estat realitzat pel jove il·lustrador tarragoní Edu Polo, plasmant els aspectes tradicionals de la festa.

Principals actes

El dia 13 d’agost els Gegants del Cós del Bou i Vells de Tarragona organitzen una festa de comiat als seus vestits. A partir del dia 17, ja lluiran les noves indumentàries que seran presentades a la plaça de les Cols i que estrenaran durant les festes de Sant Magí.

El dia 14 és el dia del pregó. Aquest any, el pregó el farà el prestigiós director de teatre Ramon Simó Vinyes, actual director del Festival Grec de Barcelona. El Ramon és nét de Rafel Simó, qui va organitzar les festes al llarg de més de mig segle XX i persona fonamental per a la supervivència de les festes. Amb ell compartirem els seus records d’infantesa i la seva vinculació a les festes de Sant Roc. Durant el mateix acte s’atorgarà la distinció de Canoner d’Honor a la Colla Jove Xiquets de Tarragona, per la seva col·laboració amb el barri del Cós del Bou. Aquesta distinció va néixer l’any passat com a reconeixement a entitats, persones i establiments vinculades amb el barri.

El dia 15 engeguen els actes més tradicionals, amb la Cercavila de l’Aigua, amb el seguici de Sant Roc que aquest any estarà acompanyat dels Gegants Romans de Lleida i de l’actuació castellera de Sant Roc amb la participació de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus.

El dia de Sant Roc s’iniciarà amb les matinades amb el canó i l’anada a ofici amb el seguici de Sant Roc. Com a novetat, aquest any comptarem amb el concert del Cor de Gospel de l’Aula de Músics de Tarragona. Les festes finalitzaran amb el correfoc amb el Drac de Sant Roc, que estarà acompanyat del Llumenot de Perafort, i l’encesa de la traca que aquest any i, com a homenatge pòstum al coeter i amic del barri Àngel Baldayo serà encesa pel seu nét Jaume Puig Baldayo.

I el més important, les famoses revetlles que any rere any congreguen a moltes persones a gaudir de la festa estaran amenitzades aquest any pels grups Doble R, Cat Rock i Cris&Petes.

Aquí podeu consultar tot el programa de les festes.

Sant Roc 2016