La Goleta de Salou, entre els millors de la Costa Daurada

Per . Actualitzat el

La Goleta de Salou

Són molts els restaurants de la Costa Daurada en els quals es menja molt bé i un nombre més reduït on es menja extraordinàriament bé, amb un menú que pot qualificar-se de memorable. Entre els darrers està La Goleta, situat al costat de la platja dels Capellans, de Salou. Des de la seva taula el comensal pot gaudir, a més de les exquisideses culinàries que elaboren amb summa cura, d’unes vistes marines magnífiques que fan més satisfactori l’àpat.
En la nostra última visita hem pogut provar el següent menú degustació que ha satisfet totes les expectatives: d’aperitiu, copeta de gaspatxo i minisandvitx d’emmental; tot seguit, torrada d’anxova del Cantàbric amb tomàquet casé; barqueta de rap, llagostins, salmó i margallons; tàrtar de tomàquet amb anguila; calamar farcit amb arròs salvatge; cocotxes de lluç al pil-pil; popets en la seva tinta; caldereta de rap; milfulls amb reducció d’Oporto (vedella, foie, compota de poma i bolet); rèmol amb ceps amb curri de safranoria i, de postres, milfulls de crema pastissera amb maduixes, nata amb gerds i nabius amb melmelada de maduixes; pannacotta amb gerds i toffee i copa de iogurt amb mango i fruits vermells.

La Goleta de Salou

Recordem que aquest restaurant es va inaugurar l’any 1986 a càrrec d’Emilio Vicente, que ho dirigieix des d’aleshores. Per arribar-hi des de Salou hem d’agafar la carretera de la costa, fer aproximadament un quilòmetre i agafar el carrer Gavina que baixa a la platja i mor pràcticament davant de l’establiment, a uns 30 metres de l’encreuament. Disposa d’aparcament privat tancat per als seus clients.

Accedim a La Goleta pel bar, en el qual es pot prendre l’aperitiu i, si escau, fer l’espera més breu. Ja al menjador, que té una decoració marinera, el comensal pot gaudir d’unes vistes extraordinàries del Mediterrani i de la platja gràcies als grans finestrals, i més encara si se situa a la terrassa de vidres.

La Goleta de Salou

Amb la carta a la mà, trobem una gran varietat d’opcions culinàries, dins d’una línia bàsica de cuina mediterrània i marinera catalana, que inclou plats de cuina d’autor i de notable elaboració. És una cuina de mercat que fonamentalment s’abasteix de peixos i mariscs frescs de la nostra costa, elaborats amb encert i bona tècnica pel xef José Antonio Martínez i el seu equip.
I molt a prop, el xiringuito, tocant la sorra, per gaudir de bones paelles i menjars informals de platja.

La Goleta de Salou