Vendrell acull la exposició més gran de l’obra tridimensional de Dalí

La col·lecció, que s’exposa a Le Méridien Ra Beach Hotel & Spa, inclou 34 escultures que es poden veure en els jardins, la Capella i el vestíbul de l’hotel

Per . Actualitzat el

Dalí

Le Méridien Ra Beach Hotal & Spa alberga una de les majors exposicions de l’obra tridimensional de Salvador Dalí que inclou un total de 34 escultures que poden visualitzar-se en els jardins, la Capella i el vestíbul de l’hotel.

Es tracta d’escultures originals de la Col·lecció Clot que Salvador Dalí va modelar amb les seves pròpies mans mitjançant la tècnica de cera perduda. Dalí va dissenyar aquestes escultures entre els anys 1969 i 1980 a Port Lligat (Cadaqués) per al seu amic Isidre Clot.

Les escultures, obres originals i múltiples, han estat cedides pel col·leccionista Juan Javier Bofill Pellicer, propietari algunes de les escultures que formen la Col·lecció Clot i un dels majors especialistes mundials en l’obra tridimensional de Salvador Dalí.

“Són obres realitzades en cera calenta, és a dir, en el moment que li venia la inspiració, Dalí les modelava amb cera per a ser fetes després amb bronze o plata. D’aquesta manera, l’escultura ja està creada tridimensionalment i no des d’una aquarel·la, com en molts altres casos. Per tant, mostra directament la força de l’artista en aquest moment”, explica Juan Javier Bofill, qui assegura que” Dalí és tan polifacètic que a cada persona li aporta alguna cosa diferent”.

Entre els punts diferencials d’aquesta exposició, destaca que no es tracta només d’una atracció per a la vista sinó que també ho és per a l’oïda. El famós compositor francès, productor i guanyador del premi Grammy, Henri Scars Struck, ha creat una composició musical original i exclusiva que acompanya els visitants perquè puguin centrar-se en el recorregut de l’obra del mestre surrealista.

L’exposició està oberta al públic (amb reserva prèvia) i romandrà oberta fins al pròxim 15 d’octubre.

Més sobre la Col·lecció Clot

La col·lecció Clot està formada per 44 escultures que Salvador Dalí i Domènech va modelar amb la tècnica cera perduda amb les seves pròpies mans entre els anys 1969 i 1980 a la seva casa de Port Lligat. Es tracta de l’únic grup d’obres en tres dimensions que poden ser descrites com escultures originals de Salvador Dalí. Les relacions entre Isidre Clot i Salvador Dalí van començar l’any 1973 i es van segellar, a través d’un corrent d’amistat i respecte, amb una sèrie d’acords per diferents obres realitzades. Entre ells, destaca l’únic contracte en exclusiva que Salvador Dalí va signar en la seva vida i que va donar lloc a la col·lecció Clot: una col·lecció d’escultures les obres originals de les quals van ser creades per Dalí pensant en la posterior realització d’originals i múltiples. Juan Javier Bofill Pellicer és editor de 22 d’aquestes escultures originals que va adquirir a Isidre Clot en la dècada dels 80.

Dalí