Èxit del festival Al3mura

Un miler de persones gaudeixen de les propostes d’aquest esdeveniment que s’ha fet per primer cop a Tarragona

Per . Actualitzat el

Festival Al3mura

La sisena edició del festival Al3Mura, que per primera vegada s’ha celebrat fora de terres italianes per arribar a Reus i Tarragona, ha estat tot un èxits de participació segons els organitzadors. Des de l’associació Etcètera, impulsora de l’esdeveniment conjuntament amb el Movimento Culturale Spiragli, es considera que l’assistència de públic a cadascun dels tretze actes que s’havien programat és molt bona ja que ha fregat el miler de persones.
Durant el festival s’ha pogut veure una exposició de dibuixants gràfics a Reus i gaudir d’una lectura de poesies musicada a Cal Massó. També ha estat destacable el concert de Pau Vallvé, que va aplegar unes 200 persones i de la cantant Bikimel al claustre del Seminari, així com el del pianista Daklen Difato, al teatre El Magatzem. La resta d’activitats ha inclòs una ruta de bars i birres; la projecció del documental al Port i la conferència inaugural a càrrec de Román Reyes. Totplegat ha servit per cloure amb èxit aquest esdeveniment internacional on han pres part una trentena de convidats entre periodistes, escriptors, poetes, directors de cinema, dibuixants o catedràtics.
Des d’Etcètera es manté que «l’objectiu de partida que era entrar amb força al teixit social i cultural de la ciutat s’ha aconseguit a través d’actes diversos que han mogut a persones molt diferents i amb perfil ben variats, mobilitzant a ciutadans de totes les edats i de moltes ciutats i pobles propers».

Per al pròxim any, el festival Al3Mura farà la seva setena edició a l’illa de Malta i tindrà com a fil conductor la figura del pintor Caravaggio.

Per la seva banda, l’associació Etcètera prepara ja un calendari d’activitats culturals que posarà en funcionament passat l’estiu i que, com sempre han defensat els seus responsables, actuarà sobre el territori sense marcar cap espai concret i cercant sinergies i col·laboracions, sempre amb la cultura com a pal de paller i element vehiculant.