Ampli suport del món local al Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i de Salou

Municipis costaners del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, capitals de comarca i consells comarcals signen un manifest on es destaca l’avantatge econòmic i social vinculat a aquest projecte turístic

Per . Actualitzat el

Diputació de Tarragona CRT

Una àmplia, diversa i representativa mostra del món local, turístic i empresarial del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre s’ha aplegat aquest dimecres al migdia a la Diputació de Tarragona per donar suport unànime al manifest impulsat per aquest organisme en favor del pla director urbanístic del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i de Salou. El text valora positivament l’aprovació inicial, el passat 30 de juny, del pla urbanístic que ha de definir el projecte del Centre Turístic Integrat, anteriorment conegut com a Barcelona World, i fa una crida a les forces econòmiques i socials, a les administracions i a la ciutadania en general per continuar-hi treballant: “És el tret de sortida d’un gran projecte necessari per a les nostres comarques, pel que representa de diversificació de l’oferta turística, de dinamització de la nostra economia i, molt principalment, de creació de milers de llocs de treball”.

El manifest -Centre recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i de Salou: el Pla Director Urbanístic (PDU) esdevé un pas important per a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre- destaca la repercussió econòmica que suposarà el fons social derivat d’aquesta inversió, i el fet que una part del projecte es destinarà a la cobertura de necessitats socials. També incideix, com a condició a tenir en compte, “el respecte pel medi ambient i les millores tècniques en la construcció del complex, relatives a l’estalvi i l’eficiència i a l’ús d’energies renovables”.

poblet

El president de la Diputació ha destacat que la signatura del manifest “és una mostra de l’ampli suport institucional i polític a aquest projecte”. La signatura del text s’ha dut a terme al Saló de Plens, en un acte presidit pel president de la Diputació, Josep Poblet, acompanyat del president del Patronat de Turisme d’aquesta institució, Martí Carnicer, qui ha llegit públicament el manifest. Al costat, els alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; de Reus, Carles Pellicer; de Salou, Pere Granados; de Tortosa, Ferran Bel, i d’Amposta, Adam Tomàs, els quals han signat el manifest amb la resta de convocats. L’acte ha comptat amb la presència, així mateix, del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris; del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, F. Xavier Pallarès, del director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono; de la directora dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Carme Mansilla; del rector de la URV, Josep Anton Ferré, i del president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu. També han assistit a l’acte una quarantena de representants del món turístic i empresarial en general de la demarcació, que amb la seva presència han volgut deixar clar el seu suport al manifest.

crt1

25 alcaldes de municipis costaners del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i de capitals de comarca, i els 10 presidents dels consells comarcals

Alfons Jaume Montserrat, alcalde d’Alcanar.
Adam Tomàs, alcalde d’Amposta.
Ramon Ferré, alcalde de Calafell.
Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils.
Jordi Llopart, alcalde Creixell.
Montserrat Carreras, alcaldessa de Cunit.
Lluís Soler, alcalde de Deltebre.
Martí Carnicer, alcalde del Vendrell.
Jaume Domènech, alcalde de Falset.
Carles Luz, alcalde de Gandesa.
Roc Muñoz, alcalde de La Canonja.
Jordi Gaseni, alcalde l’Ametlla de Mar.
Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla.
Fran Morancho, alcalde de Mont-Roig del Camp.
Joan Piñol, alcalde de Móra d’Ebre.
Carles Pellicer, alcalde de Reus.
Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà.
Pere Granados, alcalde de Salou.
Josep Carles Caparrós, alcalde de Sant Carles de la Ràpita.
Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona.
Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra.
Ferran Bel, alcalde de Tortosa.
Albert Batet, alcalde de Valls.
Alfons Garcia, alcalde de Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant.
Josep Poblet, alcalde de Vila-seca.
María Carmen Navarro,  Presidenta del Consell Comarcal del Montsià
Eva Maria Serramià, Presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès
Joa Carles Garcia, President del Consell Comarcal del Priorat
Carles Luz, President del Consell Comarcal de la Terra Alta
Josep Pijoan, President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà
Gemma Carim, Presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre
Rosa M. Abelló Borràs, Vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Baix Camp.
Pere Virgili, President del Consell Comarcal del Tarragonès
Daniel Andreu, President del Consell Comarcal del Baix Ebre
Joan Maria Sanahuja, President del Consell Comarcal de l’Alt Camp