El nou Mercat haurà d’esperar fins al 2017

Ajuntament i paradistes acorden ajornar l’obertura del nou equipament fins al gener de l’any vinent per no interferir en la campanya de Nadal

Per . Actualitzat el

El nou Mercat Central de Tarragona no obrirà les portes finalment aquest mes d’octubre, tal com s’havia previst inicialment. Ajuntament i paradistes han consensuat ajornar la posada en marxa del nou equipament fins a inicis de 2017, probablement el mes de gener, per evitar interferir en la campanya comercial de Nadal, molt important per als establiments del mercat i que requereix una preparació prèvia d’un parell de mesos que es podria veure afectada pel trasllat al nou equipament en ple mes d’octubre.

Segons recollien alguns mitjans de comunicació a inicis d’aquesta setmana, com ara el Diari de Tarragona o el Diari Més, ara fa uns dies el consistori i els 61 paradistes del Mercat, a través de la seva comissió negociadora, van consensuar posposar el trasllat i posada en marxa del nou mercat fins després de la campanya comercial de Nadal.  Inicialment, l’objectiu del consistori era que les obres de remodelació de l’immoble modernista estiguessin enllestides el pròxim mes d’octubre, però s’ha acumulat un retard de diverses setmanes en l’execució de les tasques, fet que recomana ajornar la posada en marxa del nou equipament amb plenes garanties per als establiments i per als clients.

Els comerciants del Mercat, que treballen en l’envelat provisional des de l’any 2007, no volen que el trasllat a finals de novembre els pugui perjudicar en els preparatius de la campanya de Nadal, la més important de l’any per a la gran majoria de professionals establerts a la plaça Corsini. Per això ambdues parts, segons confirmava la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, han acordat que l’obertura del nou mercat no es farà fins després de les festes nadalenques si abans del 15 de novembre no s’ha pogut fer efectiu el trasllat, fet poc probable ara mateix.