Desesperació

Per . Actualitzat el

Aquest divendres viurem escenes de tensió a les carreteres de la Costa Daurada. Molts alcaldes d’arreu de la província i un bon grapat d’empresaris del transport posaran a prova la paciència de milers i milers de famílies (sobretot procedents de l’àrea de Barcelona), que es veuran «segrestades» durant hores en un col·lapse intencionat a les principals entrades dels nuclis turístics del territori. El mateix portaveu de la patronal tarragonina d’autotransport, Josep Lluís Aymat, és conscient que aquest 29 de juliol a les sis de la tarda «pagaran justos per pecadors», però argumenta que la situació és «desesperada» perquè ja no es pot suportar més una N-340 que ja ni tan sols actua com a nacional ni tampoc una AP-7 que es mostra implacable en el cobrament de peatges a tot ésser viu que s’hi apropa. La desesperació al territori ha arribat a tal extrem que estratègicament s’ha buscat el dia més conflictiu de l’any –viàriament parlant–, per impulsar una acció reivindicativa de primer nivell. «Volem que la nostra indignació arribi a Barcelona i a Madrid». Aquest és l’objectiu d’una mobilització totalment legítima però que de ben segur provocarà moments d’alta tensió entre molts estiuejants. N’hi ha molts que esperen l’inici de les vacances per anar a la platja i, en canvi, es trobaran amb un munt de gent enfadada que els impedeix l’arribada a l’anhelada destinació. Confiem que tot transcorri amb seny i que, aquesta vegada sí, ens escoltin allà on calgui.