362.843 signatures demanant justícia

Les signatures s’han presentat al Tribunal d’Apel·lació de Düsseldorf demanant que es jutgi la Love Parade de 2010

Per . Actualitzat el

Els familiars de les víctimes de la Love Parade de 2010 han presentat al Tribunal d’Apel·lació de Düsseldorf les 362.834 signatures que han recollit a través de Change.org, demanant que es jutgi el cas Love Parade de Duisburg, on van morir 21 joves, entre elles Marta Acosta i la Clara Zapater, i on hi va haver més de 600 ferits.

La finalitat d’aquestes firmes -al marge dels recursos judicials- és apel·lar a la sensibilitat del tribunal i al seu sentit de justícia perquè les víctimes tinguin un judici i els responsables no quedin impunes. Les firmes en suport paper han estat lliurades a Andreas Vitek, portaveu del tribunal, en cinc caixes.

Els familiars de les víctimes tenen l’esperança que aquestes 362.843 signatures tinguin resposta en els pròxims mesos amb un judici just.
A més volen agrair a aquestes 362.834 persones el seu gest, «d’un valor immens per a nosaltres».

El Tribunal de Duisburg va arxivar el passat més d’abril el cas per l’allau humana que va provocar la mort de 21 persones i centenars de ferits a la LoveParade de 2010. Entre les víctimes hi havia les tarragonines Clara Zapater i Marta Acosta de 22 anys que estaven fent un Erasmus a la Universitat de Münster, a uns 100 quilòmetres del lloc de la tragèdia. En el moment en què es va arxivar el cas restaven 10 persones imputades, als que se’ls atribuïen càrrecs d’homicidi per negligència i lesions.