Un maridattge perfecte al Museu Pau Casals

Els xefs de Terra i Taula dels restaurants Vell Papiol, Lo Mam, Ull de Llebre i l’Obrador han creat uns plats especials per als Maridattges 2016

Per . Actualitzat el

Maridattges 2016 Terra i Taula

El col·lectiu de Productors i Cuiners del Baix Penedès Terra i Taula i l’Associació de Músics del Baix Penedès han tornat, un any més a combinar sabors i aromes amb la millor música en els Maridatges 2016 al Museu Pau Casals. Ha estat el passat dijous 21 de juliol als jardins de la Vil·la Casals que s’ha arribat al centenar d’assistents. El 3 d’agost hi haurà una segona sessió amb 125 places ja exhaurides.
Els quatre plats que han pogut tastar els assistents en aquest primer maridatge han estat creats especialment per a l’esdeveniment pels xefs del Vell Papiol, Lo Mam, Ull de Llebre i l’Obrador, mentre que els vins i caves han estat oferts pels cellers Jané Ventura i Avgvstvs Forum, productors integrants de Terra i Taula.

Els tastos

1r tast
Jordi Guillem (Restaurant Lo Mam) ha creat Fons marí, amb perla de Forvm Chardonnay, sorra l’oli Torclum, musclos i anguila fumada del Delta. Herba silvestre de fonoll marí, acompanyat d’un gaspatxo de cireres amb verdures del Camp de la Sort.
Maridat amb Avgvstvs Xarel·lo Vermell 2015. Música: Desafinado (A.C. Jobim) bossa nova.

2n tast
David Vernet (Restaurant Vell Papiol) ha proposat Mousse salada d’all blanc, remolatxa, sardina, all negre i oliva: sopa freda d’ametlla, all, pa i oli d’oliva; es fa una mousse salada. A sota s’hi fica un bescuit salat de remolatxa. La mousse es corona amb una sardina marinada amb oli fumat.
Maridat amb Reserva de la Música Rosé 2013 de Jané Ventura. Música: Song of my father (Horace Silver), peça eclèctica.

3r tast
Josep Pascual (Restaurant Ull de Llebre) ha creat Confitura escalivada, humus i bacallà amb all.
Maridat amb Avgvstvs Rosat cabernet-merlot 2015 Música: On Broadway (G. Benson), funk.

4t tast
Oriol Rossell (L’Obrador) ha ofert Daus amb ganache de llima, mousse de vainilla i crumble de muscovado.
Maridat amb DO Gran Reserva 2009 de Jané Ventura. Música: Rosetta (Earl Hines), dixie.

El maridatge l’ha completat el conjunt musical baix penedesenc Avoi Jaçç Quartet, una formació típica amb saxo, piano, baix i bateria, però amb una característica molt especial: el seu repertori. Ha ofert una barreja molt equilibrada d’estàndards, swing ballable, pop, rock, nova cançó, reggae i d’altres estils passats pel sedàs del jazz. És el que ells anomenen jazz per a tots els públics i que fa que els seus concerts es converteixin en una agradable experiència de descoberta de melodies com mai abans s’havien escoltat.

Per aquesta ocasió han seleccionat quatre temes que, per les seves característiques, mariden perfectament amb els plats i els vins que han elaborat des del col·lectiu Terra i Taula i que s’han adaptat expressament per a l’ocasió.
Terra i Taula és una unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Aquest grup l’integren productors agroalimentaris i cuiners que treballen en la recerca de la màxima qualitat en els productes, elaboracions i serveis que ofereixen. Els integrants de Terra i Taula entenen aquesta unió com a natural i necessària per preservar el gust i el futur dels productes de qualitat, al mateix temps que per contribuir des de la comarca del Baix Penedès a treballar per la cultura gastronòmica de Catalunya. Aquesta unió la segellen valors com l’ètica, respecte, compromís, qualitat, l’esforç, la idea de compartir i la professionalitat.

Maridattges 2016 Terra i Taula